<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225063" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Бившият" чле...

Борисов повиши Алексей Петров до “баща на сглобката” (видео)

30 Април 2024
0 137

Борисов повиши Алексей Петров до “баща на сглобката”. Без да бъде питан лидерът на ГЕРБ се оправда, че няма нищо общо със скандала около напускането на Кирил Петков на сдружение “Да запазим Корал” и има ли фалшифицирани документи. Но в контекста на коментара отново намеси Алексей Петров – убит през август 2023г., в сформирането на кабинета “Денков – Габриел”. Този път Борисов заяви, че бившият съветник в ДАНС е “истинският баща на сглобката” и че е бил гарант за партньорите му. Изказването му беше по време на среща със симпатизанти в район “Оборище” в понеделник, пише Дневник.

Борисов повиши Алексей Петров до &#8220;баща на сглобката&#8221; (видео)
Снимка: стопкадър/видео

Борисов реагира след коментар от залата, че живеещи в центъра на София имат нужда от помощ, за да не се реализира плана за промяна на организацията на движението по бул. “Патриарх Евтимий”.

Аз гледам какви скандали се развиват. Ние не ги закачаме, не ги коментираме по никакъв начин. Днес Петков казал: “Абе той Пашата им казал на тези от Корал”. Те добре, че си го съдят хората. Аз нямаше и да го коментирам. 20-30 години не съм го и чул (Пашата, б.а.). А с Алексей Петров, който направи сглобката, бяха в един отбор, заедно бяхме. Просто толкова къса памет.

Защото истинският баща на сглобката е покойният Петров.

Той беше гарант за тези хора пред мене. Вместо да се разберат, да се оправят, той…абе кой каквото направи – Бойко Борисов му е виновен за всичко. И после …ще преговаряме с Бойко Борисов за нова сглобка. Ами те или е така, или е иначе, какво повече да му кажа господа по темата“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Кирил Петков обяви имало ли е среща между него, Алексей Петров и Бойко Борисов (видео)

В понеделник съпредседателят на ПП Кирил Петков написа във Фейсбук, че когато като премиер внесъл списък в прокуратурата с лица за разследване, получил обаждане с въпроса защо сред тях фигурира Румен Николов – Пашата от Атанас Русев. С него са били заедно в сдружение “Да запазим Корал”, а сега се разбра, че Русев е подал сигнал в ДАНС за фалшифицирането на документи, с които Петков напуска организацията, за да стане служебен министър.

В миналото Борисов е бил съдружник Румен Николов-Пашата – известен като един от основателите на силовата групировка СИК.

Към момента, в който Борисов става главен секретар на МВР през 2001 г. това са фирмите “Цебра ООД”, “Интербулпред” и “Тео Интернасионал”.

Прокуратурата разследва сигнала, че Лена Бориславова е фалшифицирала документи. По сигнала от председателя на Управителния съвет на сдружение „Да запазим Корал“ Атанас Русев е образувано досъдебно производство на 11 август 2023 г., съобщиха от прокуратурата. В хода на разследването са установени данни за документни престъпления, уточниха от държавното обвинение.

Съобщението е във връзка с журналистическото разследване на сайта „Бивол“, в което се твърди, че Лена Бориславова от ПП е фалшифицирала подписи и документи. Целта – през 2021 г. от УС на неправителствената организация да излезе съпредседателят на ПП Кирил Петков, за да може да стане служебен министър на икономиката.

Според разследването подписът на Атанас Русев е бил фалшифициран. Целта – да се направи пълномощно, с което Лена Бориславова да се разпорежда.

В „Тази сутрин“ на bTV журналистът от „Бивол“ Асен Йорданов обяви, че в скандала е замесен още един политик. Това е Никола Минчев от ПП.

Лена Бориславова, Кирил Петков и Никола Минчев все още не са разпитани по разследването за документни престъпления. Но това вероятно предстои, съобщиха от прокуратурата.

Борисов повиши Алексей Петров до “баща на сглобката”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции