<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225073" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тестът за кок...

Възрастни жени от Пловдив дадоха над 30 хиляди лева на телефонни измамници (видео)

30 Април 2024
0 91

Възрастни жени от Пловдив дадоха над 30 хиляди лева на телефонни измамници. Полицията е установила кои са поредните мошеници, успели да излъжат пенсионери.

Схемата, която “ало” измамниците използвали е все по-известната “тактика”, в която се преструват на полицаи. Разликата този път обаче е, че мошениците таргетирали трудноподвижни възрастни жени, на които се обадили по стационарен телефон.

Трима мошеници успели да излъжат четири жени, като им казали, че са попаднали в лист на телефонни измамници и за да не станат жертва на техните схеми, трябва да предоставят пари на полицията.

Възрастни жени от Пловдив дадоха над 30 хиляди лева на телефонни измамници (видео)

Сумата, която откраднали възлиза на общо над 30 хиляди лева. Едната жена поставила над 20 хиляди лева в найлонова торба и ги пуснала през терасата на жилището си.

Районният прокурор на Пловдив Петър Петров обясни пред NOVA, че другите две жени оставили парите пред входа на блока, в който живеят. в ефира на „Здравей, България”, че измамените са възрастни, трудноподвижни жени. Мошениците са се представили за полицаи, които се опитват да предотвратят телефонна измама.

„Мъж по телефона им казва, че са попаднали в списък на телефонни измамници и трябва да съдействат като предоставят пари”, поясни той.

Тримата измамници са на 26, 41 и 47 години от различни градове на страната, но са задържани на територията на София.

След извършване на претърсване и други разузнавателни действия, са открити достатъчно доказателства, за да се повдигнат обвинения на мъжете. За техните престъпления законът предвижда наказание лишаване на свобода от 1 до 6 години.

Коментарът на “Господарите”

Скъпи приятели, за пореден път призоваваме да бъдете изключително мнителни към обаждания, в които ви искат пари. Този сценарий, е който измамниците се представят за полицаи става все по-известен. 

За съжаление мошениците таргетират възрастни хора, защото те са по-доверчиви. “Ало” измамниците се възползват от уязвимостта им и тяхната ниска информираност.

Възрастните трябва да знаят, че служител на реда не би накарал гражданин да даде пари за съдействие на полицията. Подобно условие веднага дава индикация, че има нещо нередно. При случай на съмнение, нека възрастните се обадят на свои близки, за да получат съвет, преди да направят нещо, за което ще съжаляват.

Затова апелираме всеки, който има възрастен роднина или познат, да го запознае с измамните схеми, за да не се стига до лоши сценарии.

За всякакви измами може да ни сигнализиранете на gospodari.com. Ние ще ви помогнем да разобличите мошениците!

Арестуваха поредните мними полицаи, извършващи телефонни измами

Поредна възрастна жена стана жертва на телефонна измама (видео)

Измамник накара 90-годишна жена да изхвърли 6000 лева през балкона си (видео)

Заловиха мним кръводарител, измамил нуждаеща се жена с 650 лева (видео)

Задържаха “ало”-измамник, “изкарал” десетки хиляди лева

Възрастни жени от Пловдив дадоха над 30 хиляди лева на телефонни измамници

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции