<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българските ...

Комисията за Нотариуса трябваше да приеме финален доклад, но не се състоя (видео)

30 Април 2024
0 66

Комисията за Нотариуса трябваше да приеме финален доклад, но не се състоя. Причината беше липса на кворум.

Отсъствието на ГЕРБ, ДПС и БСП провали заседанието на временната парламентарна комисия за разследване на Мартин Божанов-Нотариуса и неговия кръг.

ГЕРБ и ДПС саботираха работата на комисията за Нотариуса (видео)

Днес трябваше да се изслуша и обсъди финалния доклад на комисията. “Темата не е приключила”, обяви председателят на комисията Никола Минчев и посочи, че е възможно и в следващия парламент да бъде поискано създаването ѝ.

“Ние ще полагаме всякакви усилия, за да поддържаме темата активна, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата”, добави Минчев.

Комисията за Нотариуса трябваше да приеме финален доклад, но не се състоя (видео)

“Има много тежки институционални зависимости, процесът по разплитането им е бавен и труден, но задължителен, ако искаме да живеем в една правова държава. Ако всичко, което излиза като информация, действително е така, то говори за една овладяна държава”, каза той.

Това не е първият път, в който политическите формации осуетяват провеждането на заседание на комисията за работатат на Нотариуса. Изглежда, че зад това има някакъв мотив, но какъв е той се надяваме да разберем.

Видео: “Дневник”

Комисията за Нотариуса трябваше да приеме финален доклад, но не се състоя

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции