<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225124" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов пови...

Шофьор, убил баща и двете му деца, получи 6 години затвор

30 Април 2024
0 320

Шофьор, убил баща и двете му деца, получи 6 години затвор. Става дума за трагичния инцидент в Айтос от преди 3 години.

Днес Апелативният съд в Бургас потвърди 6 години затвор за мъжа, който 13 септември 2021 година помете с камион 33-годишен баща и децата му – на 5 и 9 години.

Товарният автомобил се врязал в леката кола, в която пътувало младо семейство и то загинали на място.  

Според заключенията на вещите лица, изготвили автотехническата експертиза, подсъдимият не се е съобразил с неизправното състояние на спирачната система на полуремаркето, с неговото претоварване и с релефа на местността.

20 години затвор за Георги Семерджиев и на втора инстанция

Шофьор, убил баща и двете му деца, получи 6 години затвор
Снимка: NOVA, Цеца Алексова

Делото пред първоинстанционния съд е разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, като съдът е редуцирал наложеното наказание с 1/3.

С решението си Апелативният съд изменя присъдата. Престъплението е преквалифицирано, като оправдава шофьора за извършено нарушение на правилото за движение по пътищата.

Бургаските апелативните съдии приемат, че деянието е извършено от подсъдимия виновно, при форма на вината непредпазливост, като той не е предвиждал настъпването на общественоопасните последици, но е бил длъжен и е могъл да ги предвиди, а не както окръжният съд е приел по-тежката форма на непредпазливата вина – самонадеяност.

Подсъдимият е лишен от право да управлява моторно превозно средство за срок от девет години. Решението подлежи на обжалване и протест пред ВКС.

Коментарът на “Господарите”

Отнемането на три човешки живота, два от които на деца, струва 6 години? Справедлива ли е подобна присъда? Това младо семейство ще остане заедно, но за съжаление не сред живите! А убиецът само след 6 години ще може да продължи нормално живота си!

Колко невинни човешки животи трябва да бъдат погубени, за да станат шофьорите по-отговорни? Колко съдби трябва да бъдат разбити, за да съобразяваме скоростта, да не се качваме пияни и друсани зад вола и да се съобразяваме с правилата по пътищата?!

Шофьор, убил баща и двете му деца, получи 6 години затвор

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции