<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225127" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Официално бю...

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ гласуване (видео)

30 Април 2024
0 509

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ гласуване. Законопроектът за изменение и допълнение на закона бе втора точка в последното заседание на 49-тия парламент.

Официално бюджетната комисия прие пълната забрана за хазартна реклама в медиите (видео)

След като последното заседание на 49-тия парламент започна с последни думи за работата на Народното събрание в този състав. И след като председателката Росица Кирилова размени първа и втора точка в дневния ред, депутатите най-накрая гласуваха Закона за хазарта.

Малко по-рано през деня бюджетната комисия прие пълната забрана за хазартна реклама в медиите. Текстовете бяха приети единодушно с 14 гласа “за”. Единственото изключение е за игрите на държавното предприятие “Български спортен тотализатор”. Тъй като за разлика от частните хазартни оператори, които са свободни да разполагат с приходите от дейността си, тотото задължително разпределя печалбата си за спорт и култура. 

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ гласуване (видео)
снимка: БТА

След това в Народното събрание промените бяха прочетени отново от Йордан Цонев от ДПС-СДС и приети с 200 гласа на депутатите.

Текстовете вече предизвикаха бурни реакации сред редица браншови организации. Приемането на промените в закона стана въпреки изпратените до парламента 22 становища от различни асоциации и компании, в които се изразяваха съществени опасения и се настояваше за обсъждане на промените, преди влизането им за гласуване в пленарната зала.

Асоциацията на българските радио и телевизионни оператори излезе с остра позиция и предложи спешни разговори. Експерти твърдят, че текстовете могат да доведат до сериозни проблеми и за медиите и спорта, както и пренасочване на потребителите към нелегалните залози. 

Видео: сайт на Народно събрание

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ гласуване

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции