<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225200" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Главчев се по...

Йотова е скептична, че Законът за хазарта ще работи (видео)

01 Май 2024
0 93

Йотова е скептична, че Законът за хазарта ще работи. Вицепрезидентът коментира, че промените се правят с предизборна цел.

Коментарът на Илияна Йотова беше по повод приетите в последния работен ден на парламента промени в Закона за хазарта. На извънредно заседание вчера (30 април) Народното събрание окончателно одобри пълна забрана за реклама на хазартни игри в медиите. 

„Все още не съм прочела целия закон и всяко предварително мнение ще бъде грешно. Когато се запознаем с него, и нашата институция ще каже своето отношение”, коментира Йотова.

Йотова е скептична, че Законът за хазарта ще работи (видео)

Парламентът прие промените в Закона за хазарта на второ гласуване (видео)

Въпреки това тя подчерта, че “законите, приети в последния момент, след това показват, че не работят и създават усещането, че се правят с предизборна цел”.

Вицепрезидентът се изказа и по друга актуална тема. По повод даденото разрешение за строеж на частна детска болница и опасенията, че това ще спре проекта за национална такава, Йотова посочи, че държавната болница трябва да бъде построена.

“От това как тя бъде построена, как бъде устроена след това и ако дава достатъчно възможности и мотиви на добрите педиатри, аз мисля, че те ще предпочетат държавната болница, а всичко останало е на съвестта на служебния кабинет, който подписа това решение”, допълни тя.

Припомняме, че промените за хазарта минаха набързо през всички нива в парламента само за няколко дни.

Видео: NOVA

Йотова е скептична, че Законът за хазарта ще работи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции