<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225244" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жена изолира ...

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист (Коментарът на редактора)

03 Май 2024
0 349

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист. Но защо много българи се чувстват неглижирани в собствената си държава? Избрахме да коментираме тази тема на прага на летния туристически сезон, за да напомним на родните хотелиери, че българинът не е второ качество турист.

По една или друга причина много нашенци предпочитат да останат в България по време на летните си отпуски. И цяла година отделят пари за почивка на родното Черноморие. Нищо, че тя може да им струва колкото едноседмична ол инклузив ваканция в Дубай, например, една от любимите далечни дестинации на българите, а Гърция е само на няколко часа път с кола. Има хора, които обичат да отдъхват на морския бряг в България. Много от тях не са капризни, не търсят специално внимание, не искат да ги величаят или да ги обсипват с комплименти. Просто искат да се насладят на лятната ваканция и на миговете със семейството.

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист (Коментарът на редактора)
Снимка: iStock

Няма кой да работи

Още при пристигането в избрания за семейната почивка хотел често българите са посрещани с „Welcome“. Ние не сме ли в България!? И така още преди почивката да е започнала, тези български туристи остават разочаровани. Макар че, от друга страна, ако цял ден на рецепция посрещат чужденци, може би има причина да поздравяват на английски. Но все пак това дразни българските туристи.

Кризата за кадри в туризма, която става все по-осезаема, доведе до почти пълна липса на обслужващ персонал, говорещ български. Мъка е да помолиш дори за бутилка вода. Ако се случи да са българи пък, често са невъзпитани и груби, сякаш си им длъжен за нещо. Това с отношението по принцип между хората у нас – в магазини, институции, заведения, хотели, болници, си е тема на отделна дискусия. И намигване – колко по-лесно ще е, ако всички се усмихнем и си вършим работата с желание. В крайна сметка не хората от другата страна са виновни, че сме я избрали.

Черноморските хотели страдат от голям недостиг на персонал (видео)

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист (Коментарът на редактора)
Снимка: iStock

Стана ясно кога отварят хотелите на морето

“Второ качество” и от двете страни на “барикадата”.

Трябва да признаем, че като туристи също много българи са груби, нетърпеливи и настроени негативно. А тази нагласа няма как да доведе до нещо различно от провалена почивка. Това поведение логично провокира резерви и у хората от другата страна. И не, клиентът невинаги е прав – особено ако нарушава общоприетите норми за поведение, отношение и дори възпитание. И клиентите, и обслужващите ги имат конкретни права и задължения, с които би трябало да се съобразяват.

Имаме прекрасни хотели, красиви плажове, спокойни кътчета и усмихнати домакини. Затова и много нашенци обичат да отдъхват на морския бряг в България.

Ще го направят и тази година!

Автор: Марияна Валентинова

Welcome: Не, българинът не е второ качество турист (Коментарът на редактора)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • vika

    10 Май 2024

    Ако търсите начин да подобрите преживяването на вашите гости с премиум хотелски удобства, разгледайте разнообразието от възможности, предлагани от Доставчик на удобства. От разкошни тоалетни принадлежности до удобни пътни комплекти, техните продукти са създадени, за да повишат уюта и удовлетворението по време на всеки престой. Допълнителна информация за техните предложения може да откриете на www.amenitysupplier.com.

Реакции