<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225269" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ГЕРБ-СДС и ПП-...

Петима свръхбогати финансират кампанията на Тръмп

02 Май 2024
0 328

Петима свръхбогати финансират кампанията на Тръмп. Те подкрепят кандидата за президент на републиканците с общата сума от 50 млн. долара, пише Reuters.

Мъж се самозапали пред съда в Ню Йорк, където тече процесът срещу Тръмп (видео)

В момент, когато малките донори са по-несигурни, а самият Тръмп набира средства за кампанията си, няколко известни личности обявиха рекордни дарения. Ето кои са те:

Тимъти Мелън

81-годишният Мелън от Питсбърг е от голяма банкерска фамилия. Той е купил акции за 16.5 млн. долара от компанията на Тръмп – MAGA. Дарил е поне 20 млн. долара за политическия комитет на Тръмп за изборите през 2020 г. Мелън живее уединено в Уайоминг, като избягва срещи с фотографи и репортери. Според Forbes състоянието му се оценява на 14.1 млрд. долара. Мелън е сред най-големите донори на независимия кандидат за президент Робърт Кенеди-младши със сумата от 20 млн. долара.

Айзък и Лора Пърлмутър

Бившият управител на компанията Marvel Entertainment и съпругата му Лора са дарили над 10 млн. долара за избирателната комисия на Тръмп, наречена “Право за Америка”. Пърлмутър са чести посетители на резиденцията на Тръмп във Флорида и дългогодишни спонсори на кампаниите му. Двамата са дарили минимум 21 млн. долара в кампанията през 2020 г. 81-годишният Пърлмутър е роден в Израел, а състоянието му се оценява на 4.4 млрд. долара.

Петима свръхбогати финансират кампанията на Тръмп
снимка: Unsplash

Линда Макмахон

Бившата състезателка по борба е дългогодишен донор на Тръмп. По време на първия му мандат ръководи Агенцията за малкия бизнес, когато е дарила 10 млн. долара на MAGA. В периода 2019 и 2020 г. дава над 15 млн. долара за кампанията на Тръмп.

75-годишната Линда Макмахон участва неуспешно два пъти в надпреварата за място в Сената в щата Кънектикът. В момента Линда е председател на институт за политики във Вашингтон, който подкрепя Тръмп. Институтът се обявява за “свободно предприемачество, военно надмощие на САЩ, дава приоритет на американските работници, семейства и общности”.

Робърт Бигелоу

79-годишният хотелски предприемач досега е дарил 9 млн. долара на MAGA. Смята да дари около 20 млн. долара за кампанията на Тръмп. Бигелоу се интересува от НЛО и инвестиции в космически изследвания. Дарил е 1 млн. долара в юридическия фонд на Тръмп. През 2011 г. Forbes изчисли, че притежава холдинги за недвижими имоти за 700 млн. долара.

Патриша Дъган

Тя е основен донор на Сциентоложката църква, като дарява над 5 млн. долара на MAGA. Бившият ѝ съпруг Робърт Дъган е инвеститор и предприемач, чиито авоари се увеличават през 2015 г. след продажбата на компанията му Pharmacyclics на гиганта AbbVie за 21 млрд. долара. Forbes оценява състоянието му на 3.3 млрд. долара. През 2020 г. и двамата съпрузи даряват по 4 млн. долара в кампанията на Тръмп.

Петима свръхбогати финансират кампанията на Тръмп

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции