<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225304" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Срутена подп...

Движението по АМ “Струма” е възстановено, а срутването – разчистено (видео)

02 Май 2024
0 86

Движението по АМ “Струма” е възстановено, а срутването – разчистено. Това съобщиха от АПИ по подов пътуванията за Великден и Гергьовден.

Срутена подпорна стена затруднява движението на магистрала “Струма”

Автомобилният трафик на 16-и километър от магистралата се отбиваше заради срутена подпорна стена. Пътят обаче вече е разчистен и по него могат да преминават камиони и леки автомобили.

Движението все още е ограничено в двете платна на магистралата, а мястото на срутването се охранява от служители на „Пътна полиция“, защото все още няма изградена нова подпорна стена. Това, което предстои, е да се изготви технически план за възстановяване на отводняването, за да се укрепи свлачището.

Движението по АМ &#8220;Струма&#8221; е възстановено, а срутването &#8211; разчистено (видео)

„Екипите работиха с максимална мобилизация, за да се пусне движението за столицата в две ленти и шофьорите да пътуват без ограничения за предстоящите почивни дни“, съобщиха по-рано от АПИ. 

Направени са и отводнителни окопи над засегнатия участък, както и дренажни ребра по продължение на откоса, уточняват още от АПИ.

Припомняме, че в неделя (28 април) веднага след аварирането на подпорната стена са предприети незабавни краткосрочни действия за изгребването на земните маси до стабилна основа.

Видео: bTV

Движението по АМ “Струма” е възстановено, а срутването – разчистено (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции