<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225514" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бачорски тру...

4-годишно дете иска да стане пилот на изтребител, за да защитава България (видео)

06 Май 2024
0 228

4-годишно дете иска да стане пилот на изтребител, за да защитава България. Запознайте се с Борис от Карлово, който мечтае без ограничения.

Родителите му – майор Славена Желязкова – Генкова и майор Деян Генков – служат в 61-ва Стрямска механизирана бригада, съобщава БНТ.

Защо нямаше военен парад за Гергьовден и Деня на храбростта?

4-годишно дете иска да стане пилот на изтребител, за да защитава България (видео)

Борис е роден в Деня на независимостта на България. Расте независим, борбен и упорит в семейство на родолюбци.

“Когато мама и тате работят, защитават България”, разказва той. Детето споделя, че иска да защитава България от лошите. Има си и конкретен фаворит за самолет – Ф-16.

Бъдещият пилот отдавна има този пулт за управление на самолет – макар и играчка.

“Някой път толкова много се вживява в пилотирането на самолета, че му казвам, “Борисче ела замалко за нещо” и той – “Не мога, тате, в момента летя”, разказва майор Деян Генков.

“Всеки българин трябва да бъде родолюбец. С нищо не се различаваме от всички останали, освен това, че сме положили клетва да защитаваме родината, ако се наложи. Дори с цената на живота си и си изпълняваме всекидневно нашия дълг. Както е девизът на нашата бригада – дълг, лоялност, всеотдайност”, казва бащата на Борис майор Деян Генков.

4-годишно дете иска да стане пилот на изтребител, за да защитава България (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции