<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225644" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тръпката е в ...

11 години по-късно “Борусия” (Дортмунд) отново на финал

08 Май 2024
0 133

След 11 години “Борусия” (Дортмунд) достигна третия си финал в своята славна 115-годишна история в Шампионската лига.

Това стана факт, след като тимът от Вестфалия победи с 1:0 в реванша от полуфиналите на турнира Пари Сен Жермен. По този начин с общ резултат 2:0 отборът, воден от Еден Терзич, се класира към финалния мач от този турнир. Единственото попадение отбеляза Матс Хумелс. Той се разписа в 50-ата минута, а в хода на целия двубой ПСЖ нацели на четири пъти гредите на своя съперник, но до гол така и не стигна. В 77-ата минута втори гол на Хумелс беше отменен заради засада.

11 години по-късно &#8220;Борусия&#8221; (Дортмунд) отново на финал
Източник: X / Borussia Dortmund

УЕФА обяви официално какъв ще бъде новият формат на Шампионска лига

Любопитен факт е, че френският тим нацели 4 пъти гредите на противниковата врата в тази надпревара в кампанията.

Така Дортмунд очаква победителя от двойката между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен на финала на „Уембли“ на 1-и юни. В първия мач двата отбора направиха 2:2 в Мюнхен.

Иначе, „жълто-черните“ изиграха фантастична елиминация в реванша във френската столица въпреки четирите греди. Със сигурност хората на Терзич заслужиха мястото си във финалния двубой. Отделно на цялата статистика, това беше последният шанс на Килиан Мбапе, към този момент, за триумф в най-авторитетната клубна футболна надпревара с екипа на родния си отбор.

Мечтата за исторически квадрупъл на френския тим отлетя тази вечер, след като германците показаха далеч по-голям характер в тази елиминация.

Видео: TNT Sports

11 години по-късно “Борусия” (Дортмунд) отново на финал (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции