<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225707" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БФС се зарича...

Клубовете предложиха нов формат на футболното първенство (видео)

08 Май 2024
0 131

След срещата на професионалните клубове с БФС и Професионалната лига стана ясно, че е подкрепено предложение за промяна на формата на efbet Лига и Втора лига.

Броят на отборите в елита остава непроменен – 16. Въпреки че клубовете на Лудогорец, Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Ботев Пловдив са предложили намаляване на тимовете. Във Втора лига съставите се увеличават с два, тъй като дублиращите отбори на Ботев (Пловдив) и ЦСКА – София ще се включат в надпреварата през следващия сезон.

Клубовете предложиха нов формат на футболното първенство (видео)
източник: БТА

Спомени за Трифон Иванов, култовата радост срещу Мексико и вековен юбилей (видео)

Основните предложения за промени са във формата на плейофите. Идеята е първата шестица на efbet Лига да остане в историята и да бъде преструктурирана на първа четворка, която да се бори за призовите места и евротурнирите.

Следва втора четворка, която да се бори за петото място. Това ще дава право на участие на бараж за Европа, който да бъде в два мача на разменено гостуване. Накрая се формира трета осмица, в която отборите да се борят за спасение. Изпадащи директно са последните два тима в класирането. Следващите два играят бараж за влизане/оставане с третия и четвъртия от Втора лига.

Предложенията предстоят да бъдат обсъдени и гласувани по време на заседание на Изпълкома на БФС.

Видео: Sportal.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Filko

    09 Май 2024

    Male kak im lichi

Реакции