<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225830" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Американски ...

Шакира официално се отърва от влизане в затвора

09 Май 2024
7 238

Шакира официално се отърва от влизане в затвора. Испанската прокуратура обяви в сряда, че е поискала прекратяване на производството за данъчни измами срещу певицата.

Шакира платила още 6.6 млн. евро по друго дело за данъчни измами

Световноизвестната изпълнителка успя срещу голяма глоба да избегне съдебен процес в отделна процедура в края на миналата година. “Прокуратурата смята, че няма достатъчно улики за наказателно преследване срещу колумбийската изпълнителка за данъчни измами от 2018 г.” Това се посочва в прессъобщението на обвинението.

Съд в Барселона обяви през юли началото на тази процедура срещу Шакира, заподозряна, че е използвала офшорни компании, за да избегне плащането на пълния си данък върху доходите и богатството през споменатата година.

Шакира официално се отърва от влизане в затвора
снимка: iStock

През следващия месец певицата плати 6,6 милиона евро в съда, за да покаже желанието си да уреди спорните въпроси с данъчните власти на Испания. Тази сума включваше, освен дължимото към данъчните, и лихва за забавяне и такси за узаконяване.

В друг случай на данъчна измама за годините 2012, 2013 и 2014 г. Шакира беше призована в съда през ноември, но сключи споразумение в последния момент с прокуратурата. По този начин избегна съдебен процес. Изпълнителката на Hips Don’t Lie беше осъдена според това споразумение да плати глоба от повече от 7,3 милиона евро, съответстващи на 50% от сумата на измамата.

Като цяло Шакира е платила до този момент 17,45 милиона евро на испанските власти, за да уреди данъчните си проблеми. Певицата, която се премести с децата си в Маями след раздялата си миналата година с бившия испански футболист Жерард Пике, също е в полезрението на испанските данъчни власти за други измами, датиращи от 2011 г.

Шакира официално се отърва от влизане в затвора

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции