<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225916" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Сагата с нова...

Колоездачите са “за” новите велоалеи в центъра на София

10 Май 2024
0 152

Колоездачите са “за” новите велоалеи в центъра на София. Поради тази причина днес сутринта те се събраха отново пред сградата на Столичната община на протест.

Велосипедистите настояват да присъстват на заседанието на Комисията по транспорт.

Реорганизацията на движението по бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен” в София предизвика огромна вълна от реакции. Административният съд в София дори образува дело за законосъобразността на промените по искане на Европейския център за транспортни политики.

Иво Дошев нападна общинар от “Спаси София” посред бял ден

Колоездачите са &#8220;за&#8221; новите велоалеи в центъра на София
Снимка: БНТ

От неправителствената организация заявяват, че внесените документи в съда съдържат конкретни аргументи и точните текстове на неспазените разпоредби. Според тях управляващите в Столична община “демонстрират опасно поведение, защитавайки желанията на една малка част от ползващите пътната инфра структура на София”. 

Колоездачите са &#8220;за&#8221; новите велоалеи в центъра на София
Снимка: БНТ

Те са категорични, че новата организация на движението създава не само неудобства, а и “очевидна предпоставка за възникване на инциденти, увеличаване на замърсяването на въздуха и т.н.”.

Видео: NOVA

Новата организация на движението в центъра на София предизвика разнопосочни реакции в обществото. Вълна от недоволство и ежедневни протести засипват столицата. Част от хората защитават промените, а друга се обявяват против тях. Хората настояват за по-чист въздух, а опозицията – за паркоместа. В действителност изглежда невъзможно желанията на всички да бъдат удовлетворени. Предстои да видим какво решение относно проблема ще вземат в Комисията по транспорт.

Колоездачите са “за” новите велоалеи в центъра на София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции