<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225922" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Докато в Бълг...

Простреляното в главата 2-годишно детенце вече е изписано

10 Май 2024
0 130

Простреляното в главата 2-годишно детенце вече е изписано, съобщиха от “Пирогов”.

Момченцето най-накрая се прибра у дома след месец лечение. В края на април детето беше изведено от реанимация. 

2-годишно дете е в критично състояние, след като е било простреляно в главата (видео)

Простреляното в главата 2-годишно детенце вече е изписано
Снимка: “Пирогов”

Припомняме, че инцидентът стана по време на игра на малчугани в квартал „Кулата” във Враца. 12-годишно момче неволно е съборило пневматичната пушка и възпроизвело изстрел, който ранил 2-годишното дете.

На 13 април хеликоптер транспортира по спешност детето в София. В момента, в който състоянието му позволи, екипът на проф. Николай Габровски го оперира по спешност. Неврохирурзите извадиха проектила, преминал през едната мозъчна хемисфера на детето. Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо.

Извадиха сачмата от мозъка на простреляното 2-годишно дете във Врачанско

То беше настанено за интензивно лечение след операцията в детската реанимация на университетската спешна болница в продължение на повече от две седмици. Оттук-нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Радостни сме от щастливата развръзка на този ужасен случай! Но се надяваме той да послужи за урок на семейството, което оставя децата да си играят в близост до оръжия!

Простреляното в главата 2-годишно детенце вече е изписано

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции