<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225968" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Конят, разбил...

Мозъчният чип на Мъск даде дефект

10 Май 2024
0 69

Мозъчният чип на Мъск даде дефект. Първият тестов субект на Neuralink, стартиращата компания за имплантиране на мозъчни чипове на Илон Мъск, разви проблем само няколко седмици след поставянето му.

Компанията разкри, че редица свързващи нишки на чипа са се оттеглили от мозъка на пациента. Това възпрепятства скоростта на данните и ефективността на импланта, предаде CNN. От компанията дадоха повече подробности за инцидента, включително как точно нишките са се отделили. В изявлението е обяснено също, че компанията е успяла да направи импланта по-чувствителен, за да увеличи още повече неговата ефективност.

29-годишният Ноланд Арбау е първият човек, пациент на Neuralink. Той е парализиран от раменете надолу от 2016 г. след инцидент при гмуркане. Чипът му бе поставен през януари. Около месец по-късно той можеше да управлява компютърна мишка с мозъка си.

Амбицията на Neuralink  е да използва импланти, чрез които пациентите могат да контролират различни действия само с мислите си.

Преди време Мъск обясни, че първият продукт на компанията ще се нарича Telepathy. А първите пациенти ще бъдат хора, които не могат да ползват крайниците си.

Мозъчният чип на Мъск даде дефект

Преди мозъчните импланти на Neuralink да достигнат по-широкия пазар, те ще се нуждаят от по-широко регулаторно одобрение.

Neuralink вече получи разрешение от Администрацията по храните и лекарствата за изпитванията. Тя е информирана и за  възникналия проблем.

Първият човек с мозъчен чип на Илон Мъск играе шах само с мисъл

Мозъчният чип на Мъск даде дефект

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Петров

    10 Май 2024

    Справедливо щеше да е първият чип да се постави на мъск.

Реакции