<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=225975" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето колко дец...

Близо 50 деца от Сливен са с хранително отравяне – яли сандвичи с яйце и сирене

10 Май 2024
0 76

Близо 50 деца от Сливен са с хранително отравяне – яли сандвичи с яйце и сирене. Случаят е от детска градина „Елица” в града. Сливен. 48 деца от детското заведение са установени с хранително отравяне. Едно от тях е настанено в болница, но е в стабилно състояние. Това потвърди директорът на детската градина Надежда Стоянова, информира NOVA.

Първите със симптоми са били в групите при 5-6-годишните. Понеделник и вторник са обявени за неприсъствени дни.

Децата са консумирали сандвичи с яйце и сирене.

От РЗИ са взели проба на персонала и натривки от повърхностите в кухнята, в която се приготвя храната. Резултатите се очакват във вторник.

20 деца са с хранително отравяне след дюнери в Карловско

Близо 50 деца от Сливен са с хранително отравяне – яли сандвичи с яйце и сирене
Снимка: iStock

Нищо чудно фирмата, която доставя храната за дечицата в конкретното заведение, да не е изрядна. Нека ви пропомним за складовете на Георги Цанков, в които ежедневна практика беше да се преетикират храни с изтекъл срок на годност. ХРАНИ, КОИТО ПОСЛЕ БИВАТ ДОСТАВЯНИ В ДЕТСКИ ГРАДИНИ, УЧИЛИЩА, БОЛНИЦИ и пр.

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Родители споделиха изключително притеснителни снимки на т. нар. “храна”, която дават на децата им.

От “Господарите” изпратихме свое подставено лице, което работи в склада и успя да документира малка част от случващото се в него. В кадрите видяхме как се сменят етикетите със срока на годност на някои от стоките. По-лошото – виждаме и десетки стоки с отдавна изтекъл срок на годност, които очакват да бъдат преетикирани.

Деца са хоспитализирани с хранително натравяне след посещение на детска градина в Пловдив (видео)

Впечатление прави и съхранението им – голи меса и риби, касети с плодове, зеленчуци и млечни продукти, оставени на открито и далеч от хладилните витрини, които се изискват за тяхното съхранение. Изглежда това се вижда с просто око, но не и от контролните органи, които твърдят, че няма нарушения.

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

Апелираме всички директори не само на детски градини и учебни заведния, но и на всички места, които внасят храна от такива меко казано “неизрядни фирми”, да се замислят за последиците, които причиняват. Някой-друг лев, прибран в джоба, не струва здравето на децата ни!

Близо 50 деца от Сливен са с хранително отравяне – яли сандвичи с яйце и сирене

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции