<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226132" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Близо 50 деца ...

След като 48 деца се натровиха от закуска в Сливен, РЗИ се съмнява за годността на яйцата (видео)

13 Май 2024
0 130

След като 48 деца се натровиха от закуска в Сливен, РЗИ се съмнява за годността на яйцата. Преди три дни малчугани от ОДЗ “Елица” се прибраха вкъщи със стомашни болки и повръщане.

Децата яли сандвичи с яйце и сирене, приготвени в кухнята на детското заведение. След като се установи хранително натравяне, властите затвориха сградата.

Директорът на детска градина “Елица” Надя Стоянова споделя пред NOVA, че днес вече заведението работи, но някои родители превантивно не са пуснали децата си, докато не се установи със сигурност причината за неразположението на малките посетители.

Близо 50 деца от Сливен са с хранително отравяне – яли сандвичи с яйце и сирене

„Всички деца са в добро общо състояние. Нямаме сведения за новопостъпили в спешното и в инфекциозното отделения. Учителите от групите поддържаха непрекъсната връзка с децата през уикенда. Все още не е установено дали е отравяне от храната”, поясни Стоянова.

По нейни думи резултатите от пробите, взети от РЗИ, все още на излезли. Тя обаче е категорична, че храната се приготвя в самото детско заведение, като се спазват всички изисквания.

След като 48 деца се натровиха от закуска в Сливен, РЗИ се съмнява за годността на яйцата (видео)

„Нямаме съмнения относно приготвянето на храната. От РЗИ разглеждат варианта натравянето да е от самите яйца. Те ни биват доставяни, като след това ги съхраняваме в хладилници при подходяща температура”, добави Стоянова.

В момента се работи по друг вариант, в който децата да получават храна. „Заедно със зам.-кмета на Сливен, е направена организация да бъде приготвена храна в друга детска градина и млечна кухня. Храната ще бъде доставена в еднократни опаковки, които след това ще бъдат изхвърлени”, уточни Стоянова.

Коментарът на “Господарите”

Предстои да разберем дали грешката е допусната от детското заведение, или продуктите, които са им били доставени са били негодни. Няма да се учудим, ако се окаже вторият вариант. Знаем колко детски градини, ясли, болници и т.н. зареждат негодна стока.

Припомняме ви за склада разследването ни на точно такава фирма, която си ползволява да преетикира продуктите си, за да са “в годност”. Междувременно продава стара стока, към която се отнася повече от гнусно! Повече по темата:

С години деца получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Затова апелираме всички директори не само на детски градини и учебни заведния, но и на всички места, които внасят храна от такива меко казано “неизрядни фирми”, да се замислят за последиците, които причиняват. Някой-друг лев, прибран в джоба, не струва здравето на децата ни!

След като 48 деца се натровиха от закуска в Сливен, РЗИ се съмнява за годността на яйцата

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции