<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226256" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Мъж се взриви...

До 180 км/час е била скоростта на джипа преди катастрофата с двама загинали в Пловдив

14 Май 2024
0 2670

Според изчисленията на инженерите от общинското предприятие “Организация и контрол на транспорта” поне със 150 километра в час е навлязъл шофьорът на автомобила в кръстовището на бул. “Руски” и “6 септември” в Пловдив. Предполага се, че скоростта на джипа е достигнала до 180 км/ч, съобщава offNews.

При тежкото произшествие, станало около 3:30 ч. на бул. „Руски“, в близост до кръстовището с бул. „6-ти септември“ на 13 май, загинаха шофьорът – младеж на 21 години, и 20-годишно момиче. С опасност за живота в болница sa откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. В болница е и пожарникар, помагал при спасителната акция.

До 180 км/час е била скоростта на джипа преди катастрофата с двама загинали в Пловдив
Снимка: БТА

След ужасната катастрофа в Пловдив, оцелелите пътници все още се борят за живота си (видео)

Можем да определим само средната скорост от предходното кръстовище. По изчисленията ни е тя е около 140 км/ч, което значи, че ако в долната част се е движил по-бавно, то тук е доста увеличена скоростта. Предполагаемо – около 180 километра в час.“, твърди Георги Стоилов, директор на Организация и контрол на транспорта-община Пловдив.

Автотехническа експертиза ще докаже точно с каква скорост се е движел автомобилът. При удара той се е разцепил на две, като предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвърчала на 20 метра върху пътното платно.

В последствие става ясно, че загиналият младеж е син на служител на КАТ-Пловдив. Той е с 3-годишен стаж и има 16 нарушения. Автомобилът не е на семейството, а е регистриран на столична фирма.

Специалисти за тежката катастрофа в Пловдив: джипът е достигнал 180 км/ч

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • М'годо Тодзи

    14 Май 2024

    Е не в 3 часа и нещо през нощта две двойки младежи ще са трезвени. Ясна е работата въпроса е (без значение) с какво по-точно е опиянен. Колкото до пътниците... отговорността е споделена - щом са се качили при пътен рецидивист и не са успели да го спрат да се прави на луд... да не ги обвиняваме директно ама нещата са се наредили...

Покажи всички Скрий

Реакции