<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226306" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК представ...

Казусът с уволнението на шефа на НЗОК отива в съда

14 Май 2024
0 59

Казусът с уволнението на шефа на НЗОК отива в съда. Конституционният съд в образувал дело за предсрочното прекратяване на мандата на Станимир Михайлов като управител на Националната здравноосигурителна каса, съобщи NOVA.

Делото е образувано по искане на народни представители срещу решението на парламента от 17 април. Според тях има противоречие с принципа за правова държава и на законността и принципа на разделение на властите. Докладчик по делото е Филип Димитров.

Казусът с уволнението на шефа на НЗОК отива в съда

Въпреки че оттегли оставката си, парламентът освободи шефа на НЗОК

Депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ съобщи на 17 април, че ще бъде сезиран КС за това възможно ли е Народното събрание да освободи някого, който не иска да бъде освободен, без никакви други мотиви. Същия ден парламентът освободи управителя на НЗОК Станимир Михайлов.

17 април беше интересна дата за Народното събрание. ГЕРБ от нищото се сетиха, че трябва да гласуват оставката на Михайлов, който я беше депозирал преди месеци. Още по-интересното беше, че докато в пленарна зала течеше скандалът около оставката на шефа на НЗОК, той взе че я оттегли. Това обаче не оказа никакво влияние и той все пак беше освободен от поста. Сега предстои да видим кой е бил прав и кой крив!

Казусът с уволнението на шефа на НЗОК отива в съда

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции