<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226364" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: В знак на про...

Хора от Поморийско излизат на протест заради постоянно спиране на водата (видео)

15 Май 2024
0 44

Хора от Поморийско излизат на протест заради постоянно спиране на водата. Подписката е срещу постоянни аварии на водопреносната мрежа в село Горица, разказва bTV.

Активисти организират протестна подписка за достъп до Доклада за замърсяване на въздуха (видео)

По думите на жителите на селото проблемът е започнал преди десетина дни. Два дни водата е била спряна изцяло. От онзи момент до сега спира всеки ден от 23:00 ч. до 7:00 ч. През деня също има прекъсвания. Според тях проблемът е много сериозен и трябва да се вземат сериозни мерки.

„Без вода всеки е като с вързани ръце. Не можем да предвидим кога да се изкъпем. Не можем пералня да пуснем. В безизходица сме“, каза Роси Тодорова, управител на Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в селото.

„Не можем да си измием очите, да не говорим за къпане, за пране. Не може да се ползва пералня, бойлер. От Гергьовден помпите не работят. Не знаем каква е причината, но селото няма вода“, обясняват още събралите се на площада на село Горица недоволни хора.

Хора от Поморийско излизат на протест заради постоянно спиране на водата (видео)
снимка: iStock

Проблемна помпа

По думите на кметът на селото, Тончо Киров, проблемът е в стара помпа, която вече е подменена. „Ние от доста време искаме да сменим тези помпи, защото започнаха да създават проблеми. Нещата са така уредени, че когато едната помпа не работи, трябва да се включи другата. Но тя не е включена“, каза кметът.

„Проблемът не е решен. Всички ме питат кога ще дойде водата, но аз нямам как да кажа, щом и от ВиК не могат да ми кажат. При това често спиране на водата, има едно постоянно изпразване и пълнене на тръбите, заради това има улици, които са разкопани, като чели сме в Украйна“, добави още Тончо Киров.

Жителите на селото твърдят, че каналите още преди 60 години са изкопани на ръка, а тръбите трябва спешно да бъдат подменени. „Не можем да си изперем дрехите. Имаме малки деца. Не можем да се изкъпем. Това не е нормално. Живеем в 21 век“, добави друга жителка на село Горица.

Коментарът на “Господарите”

Не е нормално в 21 век, с толкова напреднала ВиК система, цяло село да остава периодично без вода. Институциите са длъжни да проверят и оправят проблема. Не оставяйте жителите без необходимия им консуматив!

Хора от Поморийско излизат на протест заради постоянно спиране на водата (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции