<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гърция реши: ...

Освободиха директора на компанията за изграждане на детска болница

16 Май 2024
0 75

Освободиха директора на компанията за изграждане на детска болница. Решението за освобождаване на Николай Борисов от поста директора на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД (ЗИКДБ) е взето от министъра на здравеопазването Галя Кондева заради установени нарушения. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Мотивът за решението са констатациите от извършения в дружеството вътрешен одит и доклад, касаещ изпълнението на решението на Народното събрание.

Установени са редица нарушения, включително неправомерно забавяне в сключването на договора за разрушаване и премахване на съществуващи сгради за нуждите на болницата. Също необосновано разходване на суми за юридически услуги при наличие на административен капацитет за консултиране от страна на членовете на Борда на директорите. Липсва депозирана Бизнес програма от страна на Съвета на директорите. Установено е още неизпълнение на решението на Народното събрание за предоставяне на актуализиран план-график за ускорено изграждане на Национална детска болница. Също и недостатъчна комуникация и прозрачност с обществеността по създаването на Национална детска болница, поддържането и ежедневното актуализиране на информацията на сайта на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Освободиха директора на компанията за изграждане на детска болница
Снимка: iStock

До дни започва разчистването на терена за Националната детска болница

Министър Кондева се срещна с представители на Обществения съвет за изграждане на Национална детска болница на среща. Тя ги запозна с констатациите от извършения одит. Представи и решения на изложените от членовете проблеми, които се отнасят до комуникацията с министерството. В изпълнение на поетия ангажимент, бе създадено координационно звено с представители на отговорните дирекции във ведомството.

По време на срещата бе представен временно изпълняващият длъжността директор на „Здравната инвестиционна компания за детска болница“. Това е д-р Влатко Глигоров, който поема поста до провеждането на конкурс.

Д-р Глигоров е специалист по акушерство и гинекология. Има придобити магистратура по здравен мениджмънт и докторантура по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията. Той има богат опит в кризисния мениджмънт на средно и високо ниво, допълниха от министерството.

Освободиха директора на компанията за изграждане на детска болница

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции