<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226647" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Жената с най-...

Украинче, оцеляло по чудо след руска атака, претърпява 33 операции (видео)

17 Май 2024
0 108

Украинче, оцеляло по чудо след руска атака, претърпява 33 операции. Deutsche Welle разказва историята на 8-годишния Роман Олексив.

През лятото на 2022 година руски ракетен удар в центъра на Виница променя изцяло живота на малкия Роман и баща му. Майката на момчето е убита, а то оцелява по чудо. Ранени са ръката и крака му, и получава тежки изгаряния.

За две години момченцето претърпява 33 операции – повечето от тях в Германия. Самият той споделя, че Дрезден се е превърнал в негов втори дом.

Украинче, оцеляло по чудо след руска атака, претърпява 33 операции (видео)

„В Украйна прекара три дни в реанимация. Там му направиха първата операция, защото в главата му имало три парчета шрапнел. Той е имал късмет, че са проникнали само във външната част на черепа му”, споделя бащата Ярослав Олексив.

8-годишното момче след това е прехвърлно в болница в Лвов. След това е отведен в Полша, преди да бъде транспортиран със самолет до Дрезден, Германия.

Мъж оцеля по чудо, след като дърво смаза колата му (видео)

Роман и баща му сега познават мястото добре. Всъщност те са живели там през първите месеци от лечението му. Сега Роман се завръща, за да продължи възстановяването си.

Момчето е научило немски език толкова добре по време на престоя си в Германия, че вече може да превежда на баща си в лекарския кабинет. Лекарят му си спомня първия път, когато е видял Роман.

Украинче, оцеляло по чудо след руска атака, претърпява 33 операции (видео)

„Когато го докараха, беше в тежко състояние. Имаше сериозни изгаряния от трета степен”, коментира детският хирург Томас Коск.

Засега Роман и баща му трябва да останат в Дрезден, докато той се подлага на дългосрочно лечение, което променя живота му.

Лекарите трябва да се уверят, че когато Роман порасне раните му няма да затруднят подвижността му. Компресионната маска, която в момента трябва да носи, предпазва кожата му – предотвратява по-нататъшното образуване на белези. Според бащата на Роман той се доверява на германските лекари. А медицинският персонал в болницата казва, че много са го харесали.

Хубава развръзка на една пагубна история! Надяваме се момченцето да се възстанови напълно и да води пълноценен живот!

Видео: NOVA

Украинче, оцеляло по чудо след руска атака, претърпява 33 операции

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции