<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226686" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ново меле в г...

Парламентът ще заседава извънредно

17 Май 2024
0 147

Парламентът ще заседава извънредно на 21 май от 13:00 часа, стана ясно на председателски съвет, свикан днес.

Искането за извънредно заседание е на коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България“, а причината – пенсиите. Оттам настояват Надзорният съвет на НОИ да подкрепи решението за осъвременяване на пенсиите с 11%.

Преди дни служебният министър-председател Димитър Главчев успокои пенсионерите, че ще получат увеличение на пенсиите от 11%.

Взеха окончателно решение за увеличаването на пенсиите

Парламентът ще заседава извънредно
Снимка: Благой Кирилов/БТА (ЛФ)

„Тук сме с единствената цел да внесем успокоение сред хората, които имат право да получат пенсии, че ще ги получат в размер на увеличение 11%. А не по правилото по член 100 на Кодекса за социално осигуряване. Пред нас никога не е стояла някаква тема да се колебаем. На знам откъде излязоха всички тези спекулации“, заяви Главчев.

От своя страна, социалният министър Ивайло Иванов подчерта, че няма причина да не бъдат увеличение пенсиите с 11%, както е заложено в Закона за държавния бюджет.

Увеличаването на пенсиите изобщо не трябва да подлежи на коментар! Предвид факта, че възрастните масово взимат изключително ниски помощи, това 11-процентово увеличение е меко казано подигравка! Изравняването на пенсиите с нивата на инфлацията, няма да подобри стандарта на живот на пенсионерите!

Парламентът ще заседава извънредно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции