<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Абитуриентка...

Обявиха верните отговори на матурата по БЕЛ

17 Май 2024
0 122

Обявиха верните отговори на матурата по БЕЛ. Министерството на образованието и науката публикува верните отговори от провелата се днес матура по български език и литература. На изпита се явиха около 50 000 зрелостници.

Вижте отговорите ТУК.

Тази година нямаше промяна във формата на теста, който се състои от 22 задачи с избираем отговор, 16 с кратък свободен отговор и две с разширен свободен отговор.

Ето по кое произведение ще пишат зрелостниците на матурата по БЕЛ

Обявиха верните отговори на матурата по БЕЛ

Интерпретативно съчинение на тема „Цената на компромиса” в „Приказка за стълбата” на Христо Смирненски или есе „Мълчанието – сила или безсилие” – това се падна на зрелостниците на 41-ви въпрос. Те имаха възможност да избират върху коя от темите да разсъждават.

Резултатите ще бъдат обявени до 7 юни.

Не е имало предварителен теч от МОН. Вече сме сезирали ДАНС и полицията да се направи щателно разследване откъде са изтекли отговорите от матурата по БЕЛ”. Това обясни образователният министър Галин Цоков по повод появата на отговорите от днешния държавен зрелостен изпит. Само16 минути след неговото начало.

Видео: NOVA

Обявиха верните отговори на матурата по БЕЛ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции