<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226728" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои са на...

Още 40,7 млн. лева за заплати в университетите, протест обаче ще има (видео)

17 Май 2024
0 144

Още 40,7 млн. лева за заплати в университетите, протест обаче ще има. На брифинг в Министерския съвет след разговори между синдикатите и служебната власт стана ясно, че за заплати в университетите ще бъдат отпуснати още 40,7 млн. лева.

Синдикатите обясниха, че на този етап протестът на висшите учебни училища, плануван за 20 май, се отлага.

Съветът на ректорите обаче реши – протест ще има. На 20 май всички висши училища в страната ще затворят врати, предаде NOVA.

Още 40,7 млн. лева за заплати в университетите, протест обаче ще има  (видео)
Снимка: Милена Стойкова/БТА

Тези 40,7 млн. лева представляват увеличаване на заплатите на администрацията”. Това каза вицепремиерът и министър на финансите Людмила Петкова. На 21 май ще бъде обсъдено как ще се разпредели отпуснатата сума.

Нашият протест не е толкова за възнагражденията, а за цялостна политика във висшето образование. Ние се опитваме да провокираме държавата да спазва Закона за висшето образование. Твърдо сме решени да увеличаваме дните на протест, но се надяваме да не стигаме дотам, тъй като за нас е много трудно като хора от академичните среди да имаме подобно поведение”, добави председателят на Съвета на ректорите проф. Миглена Темелкова.

Още 40,7 млн. лева за заплати в университетите, протест обаче ще има

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции