<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тото търсил к...

Зеленски поиска разрешение да удари територията на Русия със западни оръжия

18 Май 2024
0 400

Зеленски поиска разрешение да удари територията на Русия със западни оръжия. Украинските войски вече имат достатъчно количество артилерийски снаряди за подобно действие.

Путин беше посрещнат в Китай с тържествена церемония (видео)

Зеленски поиска разрешение да удари територията на Русия със западни оръжия

Президентът на Украйна призова съюзниците си да му позволят атака. Нападението, подпомогнато от господството във въздуха, е насочено към град Вовчанск. Украйна е изградила три укрепени отбранителни линии по протежение на линията на съприкосновение там, съобщава “Блумбърг”.

Междувременно Русия е спряна от първата отбранителна линия на Харков, заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски. Миналата седмица руската атака на нов фронт в североизточната част на Украйна достигна до 10 км, преди да бъде спряна от първата отбранителна линия на Киев в Харковска област, заяви Зеленски.

Подробности

Третата, най-укрепена линия, включва бетонни конструкции.

“Нашите отбранителни сили стабилизираха руснаците в районите, в които се намират”, заяви президентът пред репортери на брифинг. “Най-дълбоката точка на настъплението им е на 10 км. В някои райони нямаше никакво настъпление.”

Киев спешно изпрати подкрепления в региона в опит да неутрализира най-голямото сухопътно навлизане на Русия от 2022 г. насам, което последва седмици на засилени въздушни удари с плаващи бомби и балистични ракети.

Зеленски поиска разрешение да удари територията на Русия със западни оръжия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • .

    18 Май 2024

    Губят тия и като нищо в злобата си ще направят някой ядрен инцидент и всички ще дишаме радиация и после ще обвиняваме пак лошите руснаци...

Реакции