<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226775" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отговорите н...

Време е за титанична битка: Фюри срещу Усик

18 Май 2024
0 990

Време е за титанична битка: Фюри срещу Усик. Двамата боксьори би трябвало да излязат на ринга в Саудитска Арабия около 19:00 ч. българско време.

Абитуриенти пекоха кебапчета и мятаха кючеци в двора на гимназия (видео)

Време е за титанична битка: Фюри срещу Усик
спортни

Двамата майстори в бойния спорт са непободени в тежка категория на професионалния ринг.

Фюри държи шампионската титла в тежка категория на WBC, а Усик – тези на WBA, IBF, WBO и IBO.

Целта на битката, освен огромната печалба? Всички шампионски титли в кралската категория на професионалния бокс да бъдат събрани от един човек.

Напрежение

В дните преди двубоя напрежение не липсваше, като надали е изненада, че всичко започна от щаба на Фюри. Баща му Джон удари глава на човек от антуража на Усик. Като в крайна сметка си отвори аркада, но все пак нищо извън вижданото до момента при подобни събития.

На официалната пресконференция Тайсън не изневери на типичния си ексцентричен стил и категорично отказваше да погледне в очите съперника си. Който пък се появи с традиционни украински дрехи и не бе кой знае колко многословен.

“Готов съм. Нямам нищо друго да кажа, освен това, че съм готов за добра битка”, каза 37-годишният украинец. Той има 21 победи в 21 мача като професионалист, включително в полулека категория, където също е бил световен шампион.

“Нека Бог да го благослови. Ще се помоля за него, както и за себе си преди да се качим на ринга, за да можем и двамата да излезем цели”, пък заяви Фюри. Той има 34 победи и 1 равенство като професионалист.

Докато преговаряха за двубоя двамата си размениха остри реплики, включително “грозен дребосък”, “заек” и “кренвирш” от страна на Тайсън, пише Dir. Докато Усик нарече противника си “алчен дебелак” заради неразбориите, свързани с финансовата част на мача.

Но същевременно са показвали и уважението си един към друг. Особено Фюри, който бе категоричен, че очаква най-тежката битка в кариерата си.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции