<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226777" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Опасен гаф на...

Първи коментар на психолозите, убедили барикадиралия се бивш полицай да се предаде (видео)

18 Май 2024
0 120

Първи коментар на психолозите, убедили барикадиралия се бивш полицай да се предаде. Преговорите продължили над 10 часа. За връзка бил използван негов близък човек.

Доцент от УНСС: Цените на имотите са скочили с 60-70% за 5 години

Първи коментар на психолозите, убедили барикадиралия се бивш полицай да се предаде (видео)

„Информацията, която получихме на място, е, че има барикадирало се лице, което е получило присъда – доживотна. И не желае да напуска дома си. Беше сам в дома си, нямаше други лица. Заплашваше, че ще се случи нещо лошо или неприятно, ако има навлизане в имота му. Беше се барикадирал и не искаше да излезе”, разказа инспектор Костадинова.

„Доколкото аз съм информирана, твърдеше, че има боеприпаси. Всяка една отправена заплаха, ние я приемаме на сериозно. Той твърдеше, че има боеприпаси и ако има нахлуване в неговия дом, ще предприеме действия и мерки, които ще нарани освен себе си и други хора”, обясни инспектор Костадинова.

Още за критичната ситуация

„Преговорите продължиха до сутринта. Докато той не съобщи, че е съгласен и готов да излезе и да се предаде. Преговорите се осъществяваха през други хора, доверени на него лица, и чрез наше съдействие”, обясни още инспектор Костадинова пред Нова.

„Опитвахме различни стратегии и начини, чрез които бихме могли да го убедим да се предаде. В крайна сметка това се получи”, каза инспектор Костадинова.

„Когато човек е отчаян, му минават различни хипотези и пътища. В случая конкретно се стигна до там, че той видя някаква светлина в тунела, в крайна сметка, за да не реализира суицид, или да направи нещо, което да застраши наши служители”, обясни инспектор Костадинова.

Тя е категорична, че няма политика да се обещават неща, които не могат да бъдат изпълнени.

„Това са разговори и преговори, ние чуваме и слушаме лицето какви са неговите потребности и желания и какво бихме могли да удовлетворим и подпомогнем. Разбира се, в рамките на закона”, обясни още инспектор Костадинова.

Първи коментар на психолозите, убедили барикадиралия се бивш полицай да се предаде (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции