<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226938" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Хора в цялата...

Албанки се “ожениха” на покрива на кметството в Тирана в знак на протест

20 Май 2024
0 163

Албанки се “ожениха” на покрива на кметството в Тирана в знак на протест срещу правата на хомосексуалните, предаде Reuters. Лесбийките Алба Ахметадж и Едлира Мара си организираха символична брачна церемония, за да защитат правата си.

Албанки се &#8220;ожениха&#8221; на покрива на кметството в Тирана в знак на протест

Гърция официално узакони еднополовите бракове (видео)

На еднополовите двойки не е разрешено да се бракуват в Албания, където преобладава мюсюлманската общност. Затова и съчетаването на двете девойки няма да бъде признато от държавата. Двете жени обаче решават по точзи начин да отправят послание към албанското правителство.

Поддържници на техния символичен акт ги обсипваха с бели листа от рози, когато се приближаваха към “олтара”. Церемонията, водена от двама британски пастори, завърши подобаващо с целувка между двете жени. След това те прегърнаха двете си дъщери – 3-годишни близначки.

Те са се обърнали към съда, за да бъдат признати за съвместни родители на двете момиченца. Ако това не стане, те смятат да отнесат случая си до Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

„Няма да спрем да се борим“, казва Мара, биологичната майка. „Дъщерите ни заслужават и двете да присъстваме в официалните им документи”.

Албанки се &#8220;ожениха&#8221; на покрива на кметството в Тирана в знак на протест

Сватбената церемония била охранявана от полиция, тъй като в социалните мрежи заваляли множество коментари, пълни с омраза.

Видео: X / @Openly

Чехия даде повече права на еднополовите двойки, но отказа да узакони браковете

По-голямата част от Западна Европа е направила стъпки към разрешаването на еднополовите бракове, но в Централна и Източна Европа правата на ЛГБТ+ общността са силно ограничени. На много места, включително и у нас, хомосексуалните не са приемани и биват преследвани. Светът трябва да приеме, че сексуалната ориентация не определя човека и е недопустимо на база това хората да бъдат ограничавани от основни човешки права!

Българите приемат ЛГБТИ хората по-лесно, когато ги познават

Първи присъди за “ЛГБТ екстремизъм” в Русия

Албанки се “ожениха” на покрива на кметството в Тирана в знак на протест

Албанки си спретнаха символична сватба като протест срещу правата на хомосексуалните

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • .

    20 Май 2024

    Супер! Преливат от щастие особено едната :D А защо обратните жени маструбират с изкуствени пениси а не с изкуствени вагини ? Обратни обратни докато не им потрябва правилния инструмент ;)

Реакции