<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=226957" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Насилниците, ...

Нашествие на пчели в центъра на София – падат и мъртви на земята (видео)

20 Май 2024
0 810

Нашествие на пчели в центъра на София – падат и мъртви на земят. Огромният рояк от насекоми е заснет по ул. “Сердика” от фоторепортер на “24 часа”.

Облакът от пчели е голям около 10-15 метра. Насекомите жужат толкова силно, че наподобяват звуците на прелитащ дрон. Съобщава се, че много от пчелите падат на земята и умират.

Хиляди пчели щурмуваха терена и спряха мач (видео)

Нашествие на пчели в центъра на София &#8211; падат и мъртви на земята (видео)
Снимка: Скрийншот, видео “24 часа”

“Най-вероятно е пръскано срещу кърлежи по зелените площи наоколо или срещу други вредители и пчелите са се натровили и умират”, коментира д-р Пламен Иванов, председател на Националния браншови пчеларски съюз. Според него често се случвало в големите градове, където все пак хората били с приоритет пред пчелите.

В същото време днес (20 май) отбелязваме Световния ден на пчелите. Тези насекоми са жизненоважни за една здрава и функционираща планета, осигурявайки продоволствена сигурност и запазвайки биоразнообразието.

До голяма степен обаче поради човешката дейност популациите на пчелите намаляват в световен мащаб. Почти 35% от безгръбначните опрашители, включително много видове пчели, са изправени пред изчезване.

Все още не е известно как целият рояк от пчели се е озовал над столицата ни. Най-вероятно някой кошер мигрира. Но тъжното е, че отново заради човешката дейност, дори част от тези пчелички умират… В името и на нашето оцеляване трябва да правим всичко възможно за тяхното съхранение, а не обратното!

Нашествие на пчели в центъра на София

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции