<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227008" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Познатите с и...

Мъж се представя за адвокат, за да взима пари от жертви на катастрофи (видео)

21 Май 2024
0 472

Мъж се представя за адвокат, за да взима пари от жертви на катастрофи. Валери Георгиев от Златна Панега е измамникът, представящ се за юрист, докато в действителност е просто адвокатски сътрудник.

Той е извършил измами за милиони с фалшиви пълномощни. Казва на пострадали при катастрофи, че ще им помогне да получат обезщетение, но помага единствено на себе си.

Повечето му клиенти са неграмотни. Убеждава ги, че ще им помогне като на някои дава малки суми пари. След това ги води при нотариус. Те подписват много документи, но реално не знаят под какво полагат подписа си, защото не могат да четат.

Мъж се представя за адвокат, за да взима пари от жертви на катастрофи (видео)
Валери Георгиев

Голяма част от обезщетенията отиват при самият Георгиев, а не при хората, които представлява. Става въпрос за хиляди левове. Твърди се, че има и много фалшиви пълномощни, представени пред няколко застрахователни дружества.

Има и данни, че една от големите ни застрахователни компании е източена с 1,5 милиона лева.

Адвокат Петър Тихин е съдружникът на Георгиев. Той гордо заявява, че „атаките срещу него и колегата му идват от конкуренти”. „Няма да споменавам имена. Става дума за конкуренция. Хора пускат навсякъде, където може, жалби и сигнали срещу Валери – от така наречените подставени лица, които твърдят, че той ги е излъгал и измамил”, подчерта Тихин.

МВР също работят по този случаи за измами. „Съдействахме на полицията като изчакахме с излъчването на материала, за да мине акцията. През изминалото денонощие са задържани трима души – Валери Георгиев, съдружникът му адвокат Петър Тихин и адвокат Цено Стоянов, по чийто банкови сметки са минавали обезщетенията”, заяви пред NOVA авторът на разследването Вероника Димитрова. По думите ѝ предстоят и още арести, защото разследването по случая продължава. 

Потърпевша споделя, че има син, който е загинал при катастрофа. Другият ѝ син също участва в друго ПТП, но остава жив. Георгиев се представя за адвокат пред семейството, като е казал, че ще вземе данните на живия ѝ син, но вместо това взел на починалия, тъй като обезщетението при смърт от ПТП е по-голямо. След делото била преведена кръвнина в размер от 50 000 лв. Майката обаче е категорична, че тя е получила само 20 000 лв. Измамникът е прибрал разликата.

И това е само един от многото случаи, в които Георгиев успява да излъже страдащи хора, за да им вземе, това, което им се полага.

Коментарът на “Господарите”

Поредният измамник, който се възползва от нещастието и мъката на хората, за да се облагодетелства! Поредният безскрупулен мошеник, който лъже в очите, че иска да помогне. Мъжът умишлено таргетира неграмотни хора, които може да манипулира лесно. А в повечето случаи те дори не подозират, че са излъгани.

Скъпи приятели, бъдете мнителни, когато подписвате и най-елементарния документ! Измамниците дебнат и се въползват от вашето невежество!

Поредни мними полицаи измамиха 93-годишна жена в София (видео)

Мнима ясновидка излъга за хиляди левове над 30 пенсионери (видео)

Излъгаха пенсионерка да припише апартамента си на своята гледачка (видео)

Мъж се представя за адвокат, за да взима пари от жертви на катастрофи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции