<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Русия съди съ...

Руски генерал е задържан за измама

21 Май 2024
1 102

Руски генерал е задържан за измама. Бившият командващ на 58-а армия на Руската федерация генерал-майор Иван Попов е задържан под стража в рамките на наказателно дело за измама в особено големи размери, предаде ТАСС като се позова на правоохранителните органи. Определянето на мярка за неотклонение по отношение на генерал Попов е било разгледано от 235-и гарнизонен военен съд. До този момент генералът бе под домашен арест и се лекуваше в болница, пише Сега.

Попов бе уволнен миналата година, след като се оплакал на военното ръководство за липсата на оръжейни системи и разузнаване. По това време Попов подкрепи атаката на Пригожин срещу министър Шойгу. Той бе арестуван след като миналия месец, също по обвинения в подкуп, бе задържан и заместник-министърът на отбраната Тимур Иванов.

Руски генерал е задържан за измама
Снимка: iStock

Президентът на Русия Владимир Путин освободи Шойгу от министерския пост на 12 май и го назначи за ръководител на националния съвет за сигурност. Шойгу бе обвиняван от мнозина за провала на Русия да завземе Киев в началото на сраженията в Украйна.

Путин уволни Шойгу от поста на министър на отбраната (видео)

Попов твърдеше, че уволнението му  е “коварен” нож в гърба за руските сили в Украйна. 

58-а армия се сражаваше в Запорожка област, една от най-оспорваната територия във войната в Украйна.

Руски генерал е задържан за измама

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции