<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227473" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пострадалата...

Министър оправда асфалтирането на участъка, където кола на НСО с Кирил Петков помете друга (видео)

26 Май 2024
0 386

Министър оправда асфалтирането на участъка, където кола на НСО с Кирил Петков помете друга. Става дума за регионалния министър Виолета Коритарова.

Приемането на еврото в България се отлага, сочат международни доклади

Министър оправда асфалтирането на участъка, където кола на НСО с Кирил Петков помете друга (видео)

Тя посочи, че има пропуски в работата и затова директорът на Областното пътно управление във Варна е отстранен от работа. Причината не е било асфалтирането след катастрофата, при която загина човек. Ремонтът е бил възложен още на 13 май.

“Действително в участъка на пътя Варна – Добрич на територията на област Варна са предвидени през май да бъдат извършени ремонтни дейности. Възлагането е още на 13 май, т.е. далеч преди случилото се ПТП. Мисля, че никой не би укрил нищо по този случай. Важното е да се разбере обективната истина за този трагичен инцидент. И ние, и прокуратурата ще свършим отговорно своята работа, за да разберем причините за поставянето на асфалта”, поясни тя.

Ето какво заяви Коритарова пред БНТ и за пътищата в страната:

“Състоянието е критично навсякъде. Социалните мрежи изобилстват със снимки, които фокусират нередности по пътищата. Затова нашата цел е да можем максимално бързо да предприемем най-неотложните действия. Пътищата няма да се оправят с магическа пръчка и за кратък период от време, но трябва да се започне тяхното поддържане”, добави регионалният министър.

Ние от “Господарите” иначе милион пъти сме чували как политиците се оправдават за пътищата. Голи приказки през годините е имало, явно има и пак ще има. Вместо обаче да посочват очевидното, министрите и депутатите трябва да направят нещо. Предлагаме на г-жа Коритарова да не ни известява, че слънцето свети и водата е мокра, а да запретва ръкави и да направи каквото може.

Скоростта

Иначе в участъка, където кола на НСО с Кирил Петков помете друга, ограничението е 60 км/ч. Тепърва обаче разследващите ще установяват с каква скорост се е движел автомобилът на държавната служба.

Назначени са експертизи, изискани са записи от охранителни камери по пътя, разпитани са свидетели. Сред тях и четиримата пътници в автомобила – Кирил Петков, Найо Тицин и двамата служители на НСО.

Предполага се, че катастрофата е предизвикана от автомобила, който е отнел предимството на колата на НСО. Водачът на цивилната кола загина на място. Междувременно стана ясно, че е той е бил професионален шофьор.

Министър оправда асфалтирането на участъка, където кола на НСО с Кирил Петков помете друга (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции