<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227525" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Връщат остан...

Задържаха портиер от врачанско училище, карал деца да скандират “Да живее Македония” (видео)

27 Май 2024
1 1100

Задържаха портиер от врачанско училище, карал деца да скандират “Да живее Македония”. Охранителят Данаил Петков работи в училище “Никола Войводов”.

Видеоклипове с подобно съдържание портиерът пускал на живо в TikTok, снимал е ученици, както и персонала на училището. Когато едно от децата му отвръща “Да живее България”, охранителят му отговаря “Ще те пребия!”.

Във видеата Пеков използва квалификации като турко-монгол и българо-фашисти, като всичко е “със забавна цел”.

Задържаха портиер от врачанско училище, карал деца да скандират &#8220;Да живее Македония&#8221; (видео)

По думите на директора на средното училище Снежанка Каменова самата тя разбрала за случващото се в неделя по обед. “Портиерът Петков си е позволил да заснеме нерегламентирано ученици, без разрешението на родителите им. Заснел е колеги без тяхно знание”, заяви тя пред bTV.

Събориха част от къщата на българския писател Димитър Талев в Северна Македония (видео)

„В училище е абсолютно забранено да се говори за политика или каквито и да било идеологически доктрини. Този служител си е позволил това и този инцидент доста ни шокира и притесни част от родителите“, допълни директорът.

Вчера охранителят Данаил Петков е бил задържан от полицията. Той е на поста от около година и половина. Най-вероятно обаче ще бъде освободен от работа, по думи на директора на училището

Видео: YouTube / JFK2020

В училищата е абсолютно забранено да се обсъждат политически теми. Камо ли да се пропагандира определена идеология и да се принуждават деца да я споделят. Действията на този охранител са повече от неприемливи и той трябва да отговаря за тях!

Задържаха портиер от врачанско училище, карал деца да скандират “Да живее Македония”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Deadpool

    27 Май 2024

    Децата може да скандират всякакви простотии дори и такива като " Да живее Македония"

Реакции