<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227583" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов засе...

Избори ли? По-добре се скрийте, господа политици! (Коментарът на редактора)

28 Май 2024
0 199

Избори ли? По-добре се скрийте, господа политици! Видимо ние българите се оправяме с живота и без вас, нека да ви е ясно. Не са ни нужни голите ви слова, фасадните ви решения, съмнителните ви каузи. Не искаме да виждаме повече крещящата ви инфлантилност, демонстрацията на нисък интелект и елементарното ви говорене в жалък опит да бъдете хитри. Лишете ни веднъж завинаги от малокултурието и арогантността си…

5 признака, че наближават избори (Коментарът на редактора)

Избори ли? По-добре се скрийте, господа политици! (Коментарът на редактора)

Със сигурност вече българинът е тотално отвратен от политически игрички и интриги. Като това ще се види при масовия отлив на гласове за партиите. Очакванията ни са избирателната активност да бъде рекордно ниска на 9 юни, когато предстоят избори 2 в 1 за евродепутати и нов български парламент. За такава прогноза не е нужно да чакаме изказване на социолозите, които също чакат някакъв банков превод от поръчител на поредното проучване.

Всеобщото усещане е за една политическа безтегловност, в която царуват празните думи, кухите фрази и мазните физиономии. Именно това ще бъде наказано от драгия избирател с нихилизъм. Хората масово ще обърнат гръб и на Европейския парламент, и на Народното събрание.

Причината за предстоящата ниска избирателна активност

Основното е, че се наслушахме на обещания. Не че преди не бяхме, виждали сме какво ли не, но покрай последната сглобка всякакви надежди се изпариха. Оказва се, че в политиката няма опоненти, няма врагове. Вечни са само интересите, както казва онази крилата мисъл. Едните искат да ни пазят от другите. Обясняват ни колко лоши са доскорошните им партньори. И винаги имат някакво нелепо оправдание, скалъпено заедно с пиар екипа на партията, целящо да парира критикуващите.

Единственият въпрос е какво точно ще е цифровото статистическо изражение на наказанието от страна на гласоподавателите. Хората ще издадат своите две присъди – незаинтересованост и липса на упражнен вот. Ще гласуват най-вече обвързаните, зависимите от местните феодали. До урните ще отидат и някои заблудени оптимисти, за да могат през следващата година, когато вероятно отново ще има предсрочни парламентарни избори, и те да се откажат. Тази приказка с най-малкото зло е най-жалката, която може да се измисли.

Цялата тази картинка обаче като че ли не спира костюмираните кратуни да продължават да си търсят сладка държавна работа на 6-7 хиляди лева заплата у нас и двойно в европейските институции. Дори са станали крайно нагли по улицата с брандираните си сергии. Не може да не ви се е случвало да ви пресрещат с поредния въпрос за развитието на страната ни, по който те нямат лично мнение, а следват политиката на партията.

Нови избори – нова компилация с абсурдни кандидати за власт (Коментарът на “Господарите”)

Кампанията

Предизборната кампания е в разгара си. Разбирате го най-вече от грозните билбордове без адекватно послание. Вижда се, че кампания има и от банерите в новинарските сайтове, които уж трябва да не са парийни, но има ли кеш, за някои журналисти няма проблем. Те са доказали, че могат да си затварят очите.

Най-вече сме запознати с кампанията от шатрите на партиите. Там раздават агитационни материали, четат на микрофон от някоя книга (покрай 24 май) и имитират дейност, както ще имитират в парламента. Също дебнат да ти поставят брошура в джоба с нелепиците, измислени от някой филолог на позиция “Връзки с обществеността”. Ама направено цветничко от графичен дизайнер, с малко текст, за да стига посланието до избирателя, както те биха се изразили.

Облъчване

Изобщо партиите облъчват за пореден път обикновения човек с празни обещания и се надяват да получат повече власт в парламента. Целта е в следващата сглобка да има превес за едните. Да, целта не е да се оправи държавата, целта е едните да имат повече власт. Междувременно някъде на тъмно се правят списъци и се търгува с влияние. Стяга се вот, базиран на местните зависимости.

Нищо ново под слънцето. Толкова пъти бяхме на избори, че никаква тръпка няма. Радват се само някои мошеници без един ден трудов стаж, които обаче са тартори в ромските махали. Същите се хранят от купуването на гласове. Те са единствените печеливши. Като, разбира се, са длъжни да гласуват и те, и техните семейства. Иначе бройката няма да излезе.

Дали да гласувате? Сами преценете. Но партиите налагат една теза, че едва ли не ние не разбираме сложната политическа игра. Тогава в действителност защо да гласувам, се пита човек. Много било трудно да правиш политика. Всъщност не е, неуважаеми службогонци. Трудно е да се работи на полето, трудно е да бъдеш лекар в държавна болница, трудно е да бъдеш учител на 27 деца в клас и да си писар, трудно е да си полицай, пожарникар, тъй като рискуваш живота си. Трудно е да работиш и да учиш, да работиш на две или три места, да изхранваш семейство, имайки принципи и достойнство. Ето това е трудно.

Политиката не е трудна, тя е пълна с лицемери и подлизурковци.

А такива не ни трябват.

Избори ли? По-добре се скрийте, господа политици!

Автор: Дани Йорданов

Избори ли? По-добре се скрийте, господа политици! (Коментарът на редактора)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции