<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227585" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето кои са "фу...

И тази година рушат принудително постройки в любимия на редица къмпинг “Якото място” (видео)

28 Май 2024
0 492

И тази година рушат принудително постройки в любимия на редица къмпинг “Якото място”. Решението е на Община Царево.

Според ръководството на общината бунгалата и постройките са поставени върху терени, които не са собственост на стопаните на къмпинга. Някои от тях са премахнати доброволно, а за много са водени съдебни дела.

Заместник-кметът по строителство в Община Царево Георги Стоянов коментира пред NOVA, че през последните 2 години общината работи активно по установяване на незаконни постройки в местността.

Отстраняват десетки незаконни постройки в къмпинг край Царево (видео)

И тази година рушат принудително постройки в любимия на редица къмпинг &#8220;Якото място&#8221; (видео)
Снимка: NOVA, Цеца Алексова

„Имаме процедури в рамките на 11 имота. За част от тях имаме влезли в сила решения на съда. По желание на собственика беше стартирано доброволно премахване на част от постройките”, обясни Стоянов.

До 1 юни ще се работи по премахването, а след тази дата влиза в сила строителна забрана на мястото и тежка техника няма да може да бъде използвана.

Багер на община Царево унищожава защитени дюни на плаж „Корал“ (видео)

Посетителите на къмпинга недоумяват защо се предприемат подобни мерки.

„Чудя се защо трябва да се събаря нещо хубаво. Защо държавата не отдаде парцелите под наем и да влизат едни средства в бюджета”, коментира Севделин, гост на къмпинга.

Управителят на къмпинга, както и собствениците на бунгала се опитват да спасят “Якото място“ край Лозенец. Поради липсата на наредба за къмпингуване всички, които не са приравнени към строителство, се оказват незаконни. Една каравана, поставена с дървен навес, това според българския закон е строителен обект, това не е къмпингуване.

За съжаление, скъпи приятели, това е резултатът от липсата на конкретен и точен регламент на местата за къмпинги. Поради липсата на наредба за къмпингуване всички места, които не са приравнени към строителство, се оказват незаконни. Една каравана например, поставена с дървен навес, това според българския закон е строителен обект, това не е къмпингуване. Надяваме се все пак “Якото място” да бъде съхранен!

И тази година рушат принудително постройки в любимия на редица къмпинг “Якото място”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции