<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227594" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бой и стрелба...

Поредна стрелба по градски автобус в Пловдив – шофьорите заплашват, че ще спрат работа (видео)

28 Май 2024
0 204

Поредна стрелба по градски автобус в Пловдив – шофьорите заплашват, че ще спрат работа. Сигналът е подаден малко преди 19.00 ч. в понеделник вечер.

От изстрела се е е пръснало едно от страничните стъкла на автобуса. Шофьорът Бисер Велизаров подозира, че е стреляно с въздушна пушка от съседния блок. Това е осмият подобен случай, който NOVA отразява. А самият шофьор споделя, че около 25-30 автобуса са си изпатили по същия начин на една и съща спирка в този район на града – квартал “Триадица”. По този конкретен рейс се стреля за втори път. Според него извършителят е един и същ.

Поредна стрелба по градски автобус в Пловдив &#8211; шофьорите заплашват, че ще спрат работа (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

„При тръгването чух някаква пукотевица. Видях, че страничното стъкло е счупено. Първоначално помислих, че някой автобус ме е ударил странично”, споделя шофьорът.

Той разказа, че е веднага е излязъл да види какво става и му се е сторило, че изстрелът дошъл от съседния блок. Мъжът забелязал движение на един от етажите.

Шофьорът на автобуса на градския транспорт е категоричен, че повече не желае да работи под такъв стрес и да се притеснява както за собствения си живот, така и за този на пътниците. Той сподели, че с негови колеги обмислят да напуснат позициите си, ако подобно нещо се случи отново.

Заместник-кметът с ресор „Транспорт“ в Община Пловдив Събина Петкова коментира, че не са били подавани сугнали преди това .„Не ми е известно защо досега не са подавани сигнали на телефон 112. Ще проверим възможността да бъдат поставени камери в района. Бихме искали да има видеонаблюдение и в автобусите”, добави Петкова.

Назначени са експертизи, направени са разпити, но до момента полицията не е открила извършителя, който стреля по автобусите на градския транспорт в Пловдив. Неговото издирване продължава.

Това е пореден подобен случай, в който се стреля по автобус в Пловдив:

Стреляха по автобус с ученици в Пловдив

Отново стреляха по автобус в Пловдив (видео)

Две деца са задържани за стрелба по автобус в Пловдив (видео)

Какво е наказанието за момчетата, които стреляха по автобус в Пловдив? (видео)

Шофьорите с право заявяват, че не искат повече да се страхуват за живота си, докато работят. Те, както и пътниците са изложени на опасност, а полицията няма успех с откриването на извършителя. Редно е от общината да затегнат мерките и да поставят видеонаблюдение, за да няма повече такива случаи. Надяваме се стрелецът да бъде открит скоро и да понесе наказанието за действията си!

Поредна стрелба по градски автобус в Пловдив – шофьорите заплашват, че ще спрат работа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции