<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227648" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

Влаков инцидент на Централна гара в София, има пострадали (видео)

28 Май 2024
0 336

Влаков инцидент на Централна гара в София, има пострадали. Ударили са се пътнически влак и маневрен локомотив, съобщи NOVA.

Локомотивът се е ударил в пътническия влак при опит да спре на три метра зад него. Причината е, че на машиниста му е прилошало, заявяват от Министерството на транспорта.

Четирима души са настанени в болници. Двама са в „Пирогов”, един – в ИСУЛ, един – във ВМА. На място се преглеждат още двама души.

Влаков инцидент на Централна гара в София, има пострадали (видео)
Снимка: стопкадър/видео NOVA

Сигналът за инцидента е получен в 17:00 часа. На място са били изпратени веднага шест линейки.

Четиримата пострадали са в добро общо състояние и преминават всички необходими прегледи и изследвания, за да се конкретизира тяхното състояние и да се уточни дали е необходима хоспитализация, казват от МЗ. От ВМА информираха, че не се налага прием за откарания там мъж.

Прегледаните на място са с леки наранявания и не се налагат допълнителни медицински дейности.

Министърът на транспорта е категоричен, че инцидентът не е свързан с инфраструктурата на гарата.

Припомняме, че софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете. Той е възникнал в понеделник в 19.10 ч. и е отстранен в 22.30 ч. По тази причина бяха отменени редица влакове, а други се движиха със закъснение.

От 7 май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация.

С месец закъснение: Пристигнаха първите модерни вагони за БДЖ от Германия

От „Български държавни железници“ информираха, че два влака престояват на гара София поради инцидента. Според информацията престояват бързият влак София – Бургас, с час на заминаване 16:40, както и бързият влак София – Пловдив, който е трябвало да отпътува в 16:20 часа.

Влаков инцидент на Централна гара в София, има пострадали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции