<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=227740" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Индийска рек...

Петима души са изчезнали в национален парк в САЩ, в който се твърди, че живеят канибали

29 Май 2024
0 2236

Петима души са изчезнали в национален парк в САЩ, в който се твърди, че живеят канибали. Има твърдения, че в Great Smoky Mountains, близо до Северна Каролина, живеят канибали, пише UniLad.

Как български лекар оцеля сред канибали (видео)

Съвременна легенда разказва, че потомци на мъже, дезертирали от Гражданската война в Америка, са се превърнали в канибали и живеят напълно отделени от цивилизацията. Известно е, че петима души са изчезнали без обяснение от националния парк. Дори елитните специални части на американската армия са били извикани, за да помогнат при разследването.

Най-известният от тези случаи е с шестгодишно момче на име Денис Мартин, което изчезва по време на семейно пътуване на къмпинг през 1969 г. Според Брайън Джефри от подкаста Black Mass Paranormal, специалните части не са открили никакви следи от малкото момче, но очевидно са се натъкнали на някои от въпросните „диви“ индивиди. В подкаста той твърди, че за тази група диви хора е известно, че имат канибалистични наклонности.

Според друг водещ на подкаст, Дони Лоус, първото запознанство с див човек в САЩ е около 1877 г. в Западна Северна Каролина. „Златотърсачи са се натъкнали на такъв, докато са отивали да работят в мините. Те са го последвали до една пещера и са открили цял куп кости от различни видове животни. Не казват дали е имало човешки кости, но не е изключено.“

Петима души са изчезнали в национален парк в САЩ, в който се твърди, че живеят канибали
снимка: iStock

Смразяващите истории

Близо 20 години след това друг мъж е бил открит в същия район. Говори се, че е бил отведен в лудница, разкрил кой е и откъде е дошъл. „Предполага се, че те са известни с това, че поставят капани за улавяне на самотни туристи в планината. И са се насочили специално към възрастните хора и децата.“

През септември 1981 г. Телма Полин „Поли“ Мелтън пристига в Националния парк, за поход с двамата си приятели. След като изминава няколко крачки напред, тя изчезва под склона на един хълм и никога повече не е видяна. 16-годишната Трени Гибсън също изчезва в Great Smoky Mountains, докато е на екскурзия с училището си през 1976 г. 45-годишният Кристофър Сесна е изчезнал в района през 2011 г. Година след това, 24-годишният Дерек Люкинг тръгва на поход по пътеката, преди властите по-късно да открият смразяваща бележка на колата му, която гласи: „Не ме търсете“.

Дони Лоус предупреждава местните жители никога да не изпускат децата си от поглед в парка. „Не позволявайте на децата си да избягат сами в тъмните гори”.

Петима души са изчезнали в национален парк в САЩ, в който се твърди, че живеят канибали

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции