<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228079" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: „Искам справ...

8 деца от Пловдив са със симптоми на хранително натравяне

01 Юни 2024
0 363

8 деца от Пловдив са със симптоми на хранително натравяне. Всички те са от детска градина „Радост“ и са почувствали неразположение, разказва bTV.

Общинските съветници в Пловдив се сблъскаха с “Господарите” по темата с негодните храни (РЕПОРТАЖ)

Шест от децата са били с еднократно повръщане, едно от тях е било на системи през нощта в частен медицински център. Нито едно от децата не е постъпвало в болница. Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) в Пловдив е сигнализирана от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) за съмнение за хранителен инцидент в детска градина в града.

На 30 май част от децата от една единствена група в градината са проявили признаци на неразположение. Направени са им изследвания. Очакват се резултати, съобщават от ОДБХ-Пловдив. Взети са 48-часови контролни проби от приготвената храна за децата от 30 и 31 май, както и от кетъринг фирмата, обслужваща детското заведение. Направени са и отривки от контактните повърхности.

Паралелно от РЗИ извършват лабораторни изследвания на персонала, работещ в градината. Отправена е и препоръка за стриктно спазване на противоепидемичния режим и засилена дезинфекция.

8 деца от Пловдив са със симптоми на хранително натравяне
снимка: iStock

Коментарът на “Господарите”

Скъпи приятели, през тази и изминалата година ви запознахме със случай на негодна храна, предоставяща се на деца, именно в Пловдив. Кадрите, които видяхме и ви показахме, меко казано ни притесниха, и ядосаха как е възможно такова качество храна да бъде консумирано от деца. Няма да се изненадаме ако случаят в детска градина “Радост” се окаже същият. Искаме контрол и решение на проблема! Не може децата ни да са подложени на риск заради безхаберност!

С години деца получават храна със съмнително качество от фирма на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Скрита камера засне преетикиране на храни с изтекъл срок на годност в склад на председател на общински съвет (РЕПОРТАЖ)

Изненадахме на място собствениците на фирмите, преетикиращи негодни храни (РЕПОРТАЖ)

8 деца от Пловдив са със симптоми на хранително натравяне

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции