<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228130" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Семейство ни...

МВР залови непълнолетни в дискотеки във Варна (видео)

02 Юни 2024
0 246

МВР залови непълнолетни в дискотеки във Варна. В акцията се включиха и от Регионалната здравна инспекция в града, за да установят дали се продава алкохол на подрастващите, разказва NOVA.

Живеем в държава, в която райският газ идва по-бързо от линейка (“Коментарът на редактора”)

Среднощните проверки на полицията са дали резултат, тъй като са установени общо 12 непълнолетни младежи, които са решили да се забавляват след полунощ. На всички тях МВР съставили предупредителни протоколи. Освен за непълнолетни, полицията е проверявала и за разпространение на наркотици. 

Малко след полунощ полицаи са влезли в барове и дискотеки на крайбрежната алея във Варна. Униформените проверили най-вече за непълнолетни лица в заведенията, както и за разпространение на наркотици.

Минути след началото на акцията още в първото заведение са установени лица под 18 години, без придружител. Част от клиентите са били изненадани, но повечето са одобрили проверките. А за да проверят дали на подрастващите се продава алкохол, в акцията са се включили и от Регионалната здравна инспекция, които не са констатирали нарушения.

МВР залови непълнолетни в дискотеки във Варна (видео)
снимка: NOVA

“При проведената специализирана полицейска операция тази вечер бяха констатирани 12 непридружени непълнолетни лица. Полицейските служители съставиха протоколи за полицейско предупреждение на родителите им”, заяви Светла Златева, говорител на ОД на МВР – Варна.

Протоколите са предупредителни, заради влезлите отскоро промени в закона, които гласят, че непълнолетните трябва да носят със себе си предварително попълнена декларация от родител по образец. От МВР обаче са категорични, че при последващи проверки ще има глобени.

Коментарът на “Господарите”

Немалко са случаите на непълнолетни, които са достигали до спешна помощ заради употреба на алкохол и балони с райски газ. Институциите обаче не затягат контрола и позволяват заведенията да припечелват на гърба на децата. Необходимо е да се извършват проверки не само веднъж в месеца, а ежедневно. Време е това безхаберие да спре!

МВР залови непълнолетни в дискотеки във Варна (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции