<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228189" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Маги Халвадж...

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ (видео)

03 Юни 2024
0 323

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ. NOVA разказва за потресаващите условия в зала „Левски Триадица”, в която се раждат шампионките ни по художествена гимнастика.

Залата се нуждае от спешен ремонт. Момичетата са принудени да тренират в мизерия, течове от тавана, минусови температури през зимата и над 40 градуса през лятото.

„Съоръжението е построено специално за художествена гимнастика, има височина и необходимите настилки. Но дотук. Оттам нататък се справяме със студ, жега, недостатъчно добра вентилация. Ние, като клуб с идеална цел, може само да поддържаме, коментира треньорката Мария Кънчева.

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

Тя допълни, че е благодарна на родителите, че кой с каквото може се включва и поддържа. “Но не можем да направим нещо голямо като топлоизолация”, подчерта Кънчева.

Златната медалистка от Токио 2020 Мадлен Радуканова потвърди, че условията в залата са потресаващи. „През зимата е ужасяващо. Навличала съм се с много дрехи. Трябвали са ми 2-3 часа да се стопля. Лятото в жегите също беше кошмарно”, сподели тя.

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ (видео)
Снимка: Скрийншот, видео NOVA

След дълги години опити да се набавят необходимите средства, най-накрая има подписан договор с Министерството на младежта и спорта. Проблемът е, че клубът трябва да се включи със съфинансиране на 50% от общата стойност. Необходимата от 210 000 лв. е непосилна за тях.

Жалко е, че една европейска държава пренебрегва по този начин своите спортисти! Гимнастичките ни не са единствените, които тренират в покъртителни условия. Мизерията и срудът се срещат в повечето зали, от които произлизат българските шампиони. Контрастът между условията за техните тренировки и приносът, който имат за България, е огромен! Абсурдно е! Крайно време е държавата да се погрижи за своите спортисти!

Задължения на федерацията по щанги към държавата лишават спортистите от финансиране

12-годишна фигуристка излезе на леда с кървящ нос заради абсурдните условия в Зимния дворец (видео)

Златните ни момичета тренират в мизерия и студ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции