<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Окончателно: ...

Азиатски град пуска приложение за запознанства, за да стимулира раждаемостта

04 Юни 2024
0 204

Азиатски град пуска приложение за запознанства, за да стимулира раждаемостта. Идеята е на правителството на Токио, предават световни медии. То ще бъде финансирано от държавата.

Още това лято жителите на столицата на Япония ще могат да се регистрират в него. Изискване за потребителите ще бъде да представят документи, доказващи, че са законно свободни. Както и да подпишат писмо, в което заявяват, че желаят да сключат брак.

Азиатски град пуска приложение за запознанства, за да стимулира раждаемостта
Снимка: iStock

Посочването на доходите е често срещано явление в японските приложения за запознанства, но Токио ще изисква документ с данъчно удостоверение, който да доказва годишната заплата.

“Научихме, че 70% от хората, които искат да сключат брак, не се включват активно в събития или приложения, за да търсят партньор”, заяви служител на правителството на Токио, отговарящ за новото приложение. “Искаме да им дадем лек тласък да си намерят партньор”, каза той.

Япония отбеляза рекорден спад на раждаемостта

Раждаемостта в Япония стигна до нов рекорден минимум през 2023 г. Затова не е необичайно общините да организират събития за намиране на партньори, но е рядкост местно правителство да разработи приложение.

За да се потвърди самоличността на потребителя като част от процеса на регистрация за приложението, ще се изисква интервю.

Азиатски град пуска приложение за запознанства, за да стимулира раждаемостта
Снимка: iStock

Миналата година в Япония са регистрирани над два пъти повече смъртни случаи от новородени бебета. Ражданията са намалели за осма поредна година до 758 631, което представлява спад от 5,1%, сочат предварителните данни на правителството. Броят на смъртните случаи е 1 590 503.

Япония с рекорден брой от 9 милиона празни жилища

Япония се сблъсква с нарастващ недостиг на работна ръка. Министър-председателят Фумио Кишида обеща политики, включващи финансова помощ за семействата, улеснен достъп до грижи за деца и повече родителски отпуски. 

Много потребители на социалните мрежи изразиха скептицизъм по отношение на плановете на правителството. Други споделят, че са заинтересовани, тъй като ще се чувстват по-сигурни.

Интересна идея на правителството в Токио, която е и добре защитена с правила, поради риск от измамници. Надяваме се също така да бъде ефективна.

Азиатски град пуска приложение за запознанства, за да стимулира раждаемостта

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции