<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228384" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Lady Gaga отговор...

Хакери нападнаха TikTok-a на Парис Хилтън

05 Юни 2024
0 66

Хакери нападнаха TikTok-a на Парис Хилтън. BBC съобщава, че са таргетирани акаунти и на други известни личности, големи компании и марки. Американската медия CNN е сред “жертвите”.

От TikTok заявиха, че продължават работата с потребителите за възстановяване на достъпа до техните акаунти. Приложението, собственост на китайската компания ByteDance, не сподели повече подробности за кибератаката. Не става ясно как е била извършена, както и броят на засегнатите профили.

Говорител на социалната мрежа заяви, че акаунтът на Парис Хилтън е бил обект на атака, но не е бил компрометиран. Звездата, която има повече от 10 милиона последователи в TikTok, е активен потребител на платформата.

Парис Хилтън поиска от гостите на сватбата си подаръци за 50 000 евро, които лично тя е избрала (видео)

Профилът на новинарската телевизия CNN обаче е бил компрометиран.

„Сътрудничим си тясно със CNN, за да възстановим достъпа до акаунта и да приложим засилени мерки за сигурност, за да защитим акаунта им занапред“, заявиха от TikTok. „Посветени сме на поддържането на целостта на платформата и ще продължим да следим за по-нататъшна неавтентична дейност“, допълниха оттам.

Кибератаките се случват на фона на очакваната забрана на TikTok в САЩ, освен ако китайският соцственик на приложението – ByteDance не реши да продаде своя дял.

Хакери нападнаха TikTok-a на Парис Хилтън

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции