<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228485" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Без изненада:...

Според източници на Reuters саудитци искат да купят NOVA и VIVACOM

06 Юни 2024
0 157

Според източници на Reuters саудитци искат да купят NOVA и VIVACOM. Позовавайки се на вътрешна информация британската медия съобщава, че саудитската STC Group е в ранен етап на обмисляне на оферта за придобиване на United Group, която и собственикът на “VIVACOM” и “NOVA Broadcasting Group”.

Източниците с потенциалната сделка твърдят, че тя е оценявана на около 8 млрд. евро. Двама от тях казват, че британската инвестиционна група BC Partners, контролираща United Group от 2019 г., работи със съветници за продажбата, която можело да започне до няколко седмици.

Според източници на Reuters саудитци искат да купят NOVA и VIVACOM

Третият източник уточнява, че формално отправяне на оферта може изобщо да няма. Освен това BC Partners обмисляли продажба страна по страна. Тъй като имало засилен интерес от инфраструктурни фондове към активите в Гърция, Хърватия и Словения.

През 2023 г. STC Group купи през поделението си “TAWAL” телеком кулите на “VIVACOM” в България, Хърватия и Словения.

Медиен експерт: Пеевски и Борисов търсят “нови братя Домусчиеви”, които да купят NOVA (видео)

У нас медийни експерти обаче са на мнение, че лидерите на ГЕРБ и ДПС – Борисов и Пеевски, имат план да купят двете големи национални телевизии – NOVA и bTV. Дали това е част от “плана” предстои да раберем…

Според източници на Reuters саудитци искат да купят NOVA и VIVACOM

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • .

    06 Юни 2024

    Лоши новини за вас :D Пък за умните хора които изобщо не се интересуват от синята и зелената телевизия им е през мишката ;) Успех ви желая! Първо рекламите за хазарт после това - КОЙ ЩЕ НИ ДАДЕ пари за пропаганда сега ?!

Реакции