<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228541" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето колко стр...

Полицай простреля 19-годишен плевенчанин

06 Юни 2024
0 799

Полицай простреля 19-годишен плевенчанин, предаде БТА. Говорителката на окръжната прокуратура в Плевен съобщи, че районната прокуратура в града разследва случая.

Полицията не съобщаваше нищо за случая през деня, като чак в 15:22 ч. МВР – Плевен, публикува съобщение на сайта си, в което се посочва, че полицаят е временно отстранен от длъжност.

Ситуацията се е разиграла около 2:30 часа тази нощ на бул. “Георги Кочев” в Плевен. Служители от ОД на МВР дали знак за спиране на лек автомобил “Фиат”. Когато тръгнали към колата за проверка, водачът потеглил с висока скорост и напуснал мястото.

Полицай простреля 19-годишен плевенчанин
Снимка: iStock

Полицейски служител е произвел изстрели, в резултат на което един от пътниците на задната седалка е ранен. Водачът на автомобила е потърсил медицинска помощ. Пстрадалият 19-годишен е настанен за лечение в болница.

Видът и характерът на причиненото му телесно увреждане ще се установява със съдебно-медицинска експертиза и наличните медицински документи. Разследването се продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Плевен. 

Разпитани са няколко свидетели, изискани са и записи от камери за видеонаблюдение в района, заснели инцидента.

Пострадалият младеж е претърпял операция. Към момента е в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Отстраняването от длъжност е малко наказание за този служител на “реда”, който можеше и да погуби невинен живот. Неправилно преценената ситуация и превишаването на правомощията можеше да коства една човешка съдба! За щастие момчето е оцеляло! Пожелаваме му скорошно възстановяване!

Полицай простреля 19-годишен плевенчанин

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции