<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228692" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ЦИК отрече да...

За първи път: Парична награда за предадени без грешки изборни протоколи (видео)

08 Юни 2024
0 134

За първи път: Парична награда за предадени без грешки изборни протоколи. Този нов стимул е решила да въведе Централната избирателна комисия, сподели пред bTV председателят на комисията Камелия Нейкова.

За първи път: Парична награда за предадени без грешки изборни протоколи (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

ЦИК отрече да подготвя отмяна на машинното гласуване (видео)

Това се случва за първи път откакто се провеждат избори в България. ЦИК ще дава паричен бонус на членовете на секционните избирателни комисии, които предадат протоколи без грешки и поправки.

Финансовият стимул е в размер от 25 лева на члек на СИК.

Сметката

На предстоящите на 9 юни избори 2 в 1 член на Секционна избирателна комисия (СИК) ще получи възнаграждение от 234 лева. За секретар и заместник-председател сумата ще е 255 лева. А за председател 275 лева.

За участие в обучение в Районната избирателна комисия ще се плащат по 20 лева допълнително.

На тези членове, които ще получат бюлетините и другите изборни книжа и материали в деня преди изборите и ще подреждат помещението, се полагат по 15 лева допълнително. За предаване на книжата в РИК след изборите допълнителното възнаграждение е 25 лева.

Членовете на Районните избирателни комисии, освен заплата за времето, в което изпълняват функциите си, ще получат еднократно и по 400 лева.

За първи път: Парична награда за предадени без грешки изборни протоколи (видео)
Снимка: Красимир Кръстев/БТА (ЕД)

Изводът, скъпи приятели, е че едва ли ще има много ентусиазирани членове на СИК, които да се “борят” за тези допълнителни 25 лева. Преди следващите избори съветваме от ЦИК да направят проучване колко плащат от партиите за “невинните грешки” в протоколите. За да могат да предложат конкурентна контраоферта на служителите в секционните комисии!

За първи път: Парична награда за предадени без грешки изборни протоколи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции