<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228708" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Байерн М обяв...

Везенков се разделя със Сакраменто?

08 Юни 2024
0 378

Везенков се разделя със Сакраменто? Според италианския спортен журналист Матео Андреани отговорът е “Да”.

Според негов източник българинът не е в плановете на отбора за следващия сезон в НБА, коментира в публикация в X Андреани. По негови думи ръководството на “Кралете” вече е информирало Везенков за намеренията си.

Ето колко пари е изкарал Саша Везенков от НБА до момента

Той твърди, че по всяка вероятност Сакраменто Кингс ще опита да размени българското тежко крило за друг играч или пикове. Подобна сделка може да стане факт още по време на драфта на 26 и 27 юни тази година. Андреани коментира, че приоритет за Везенков е да остане в НБА.

Везенков: Трябва да подобря всеки един аспект от играта си

Бившият носител на наградата за “Най-полезен играч” в Евролигата подписа през миналата година тригодишен договор със Сакраменто на обща стойност почти 20 милиона долара.

Първите две години от него са гарантирани, докато третата е решение на клуба, който държи правата на баскетболиста. Това означава, че за да направи Везенков свободен агент, Сакраменто ще трябва да му изплати цялата заплата от над 6,5 милиона долара.

Александър Везенков приключи първата си кампания в Националната баскетболна асоциация. Той изигра 41 мача, в които записа по 5,5 точки, 2,3 борби и 0,5 асистенции средно на мач, при едва 12,2 минути в игра.

Българският баскетболист показа и доста добра стрелба от тройката, реализирайки 37 процента от опитите си от далечна дистанция.

Везенков се разделя със Сакраменто?

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции