<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=228806" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Костадин Кос...

Reuters: Нови избори в най-бедната страна в ЕС и още нестабилност

09 Юни 2024
0 202

Reuters: Нови избори в най-бедната страна в ЕС и още нестабилност – така информационната агенция коментира днешния изборен ден, в който гласуваме и за Народно събрание, и за Европейски парламент. Това са шестите парламентарни избори за последните три години. Анализатори твърдят, че и те няма да доведат до стабилно управление и така политическата нестабилност ще продължи. Нещо повече – тя блокира икономическите реформи.

България е най-бедната държава в ЕС. Тя е в непрекъснат процес на избори от антиправителствените протести през 2020 година. Всички опити за коалиционно управление оттогава се провалиха.

Мненията на експертите са категорични – няма да има победител с мнозинство и този път. Отново се очакват опити за коалиция.

“Гласувам за по-добро бъдеще”, казва пред Reuters Aнтоанета Христова, която работи в сферата на маркетинга.; “Но ако трябва да сме честни, това няма да са последните избори сега. Вече очакваме рунд 7”, добавя с усмивка тя.

Гласувайте по съвест днес, за да имате право да изисквате утре! Сигнализирайте ни за всякакви изборни нарушения на gospodari.com.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции